Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Februarie 2024

Publicat: joi, 1 Februarie 2024 , ora 10.12


Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 1 februarie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Spectacolul susținut de Corul și Orchestra Operei "La Scala" din Milano. Dirijor Lorenzo Viotti. În distribuție: baritonul Luca Salsi - în rolul Simon Boccanegra; basul Ain Anger - în rolul Jacopo Fiesco; baritonu Roberto de Candia - în rolul Paolo Albiani; basul Andrea Pellegrini - în rolul Pietro; soprana Eleonora Buratto - în rolul Maria Boccanegra; tenorul Charles Castronovo - în rolul Gabriele Adorno. Giuseppe Verdi - Opera "Simon Boccanegra".


Vineri, 2 februarie 2024, ora 21.00

Transmisiune directă de la Hamburg. Concert susținut de Orchestra "Elbphilharmonie" la Elbphilharmonie din Hamburg. Dirijor Alan Gilbert. Solist pianistul Igor Levit. Béla Bartók - Divertiment pentru orchestră, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră și Concertul pentru orchestră.


Joi, 8 februarie 2024, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Filarmonică Regală la Royal Festival Hall din Londra. Dirjor Vasily Petrenko. Solistă soprana Louise Alder. Sir Edward Elgar - Uvertura op 40 "Cockaigne"; Richard Strauss - Ciclul de lieduri op. 68 pe versuri de Clemens Brentano; Serghei Rahmaninov - Simfonia a II-a op. 27 în mi minor.

Luni, 12 februarie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Praga. Bedrich Smetana - 200 de ani de la naștere. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Praga la Rudolfinum din Praga. Dirijor Petr Popelka. Solist clavecinistul Mahan Esfahani. Josef Suk - Suita op. 16 "Basmul"; Miroslav Srnka - Concert pentru clavecin și orchestră "Oprirea" (p.a.a.) ; Bedűich Smetana/ George Szell - Cvartetul de coarde în mi minor "Din viața mea" în aranjament pentru orchestră.

Joi, 15 februarie 2024, ora 21.40
Transmisiune directă de la Glasgow. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC-Scoția la Sala de concerte din Glasgow. Dirijor Ludovic Morlot. Solist pianistul Boris Giltburg. Giacomo Puccini - Preludiul simfonic; Piotr Ilici Ceaikovski - Poemul simfonic op. 32 "Francesca da Rimini"; Roxanna Panufnik - "Cântecele fără cuvinte ale Almei" (p.a.a.); Serghei Rahmaninov - Concertul nr. 2 op. 18 în do minor pentru pian și orchestră.


Joi, 22 februarie 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Lugano. Concert susținut de Orchestra Elveției Italiene la LAG din Lugano. Dirijor Krzysztof Urbański. Solistă Ksenija Sidorova - la acordeon. Guillaume Connesson - Lucrarea "Variațiunile Adams"; Ástor Piazzolla - Concertul pentru bandoneon și orchestră "Aconcagua"; Antonín Dvoűák - Simfonia a VII-a op. 70 în re minor.


Vineri, 23 februarie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Liège. Concert susținut de Orchestra Regală Filarmonică din Liège la Filarmonică din Liège. Dirijor Gergely Madaras. Solist pianistul Denis Kozhukhin. Serghei Rahmaninov - Concertul nr. 2 op. 18 în do minor pentru pian și orchestră; Ernö Dohnányi - Simfonia a II-a.