Evenimentele săptămânii Înapoi

Teodora Brody Enache, interviu în direct la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 28 Aprilie 2023 , ora 9.33

Teodora Brody Enache vine în direct Radio România Muzical, în emisiunea "Planeta jazz" de duminică, 30 aprilie, ora 18:00.

Cântăreața va discuta cu realizatorul Viorel Grecu despre următorul concert din seria Impromptu by Teodora Brody Enache, ce îl are ca invitat special pe faimosul chitarist american Stanley Jordan.

Evenimentul va avea loc la Sala Rapsodia, din București, în ziua de vineri, 5 mai, ora 20:00.

Cei doi artiști vor crea muzică spontan sub privirile spectatorilor, într-un exercițiu unic de improvizație, insuflat de emoțiile de moment și de energia transmisă de oamenii aflați în sală.

Teodora Brody Enache este una dintre cele mai cunoscute vocaliste de jazz din România. De-a lungul carierei sale, începută în urmă cu trei decenii, a cântat pe scene prestigioase din Europa și America de Nord și a colaborat cu muzicieni de pe aproape toate continentele.

Cu patru nominalizări la Grammy, Stanley Jordan se află printre cei mai importanți chitariști de jazz contemporani. El s-a consacrat în anii '80 datorită unei tehnici inovative de intepretare, cunoscută sub denumirea de "tapping".

Teodora Brody Enache și Stanley Jordan au început să cânte împreună din 2004, când au făcut un "jam session" spontan la New York, în clubul The Iridium.

Mai multe detalii despre această colaborare inedită, despre spectacolul Impromptu și despre alte proiecte ale vocalistei Teodoara Brody Enache veți afla duminică în interviul de la "Planeta jazz".

Viorel Grecu