Se întâmplă la Radio România Înapoi

RUGĂ PENTRU PACE – o campanie Radio România Cultural

Publicat: miercuri, 2 Martie 2022 , ora 16.12

Majoritatea teatrelor, operelor, filarmonicilor și alte instituții de cultură din România și Republica Moldova, alături de Rețeaua Națională a Muzeelor, cinematografele Happy Cinema și Librăriile Cărturești vor difuza, sâmbătă, 5 martie, mesajul Campaniei Radio România Cultural RUGĂ PENTRU PACE.

În acest mesaj, poeta Ana Blandiana va citi un scurt fragment din prefața cărții "Ultimii martori" a scriitoarei născută în Ucraina, câștigătoare a premiului Nobel pentru literatură, Svetlana Aleksievici, text prin care postul public de radio face un un apel la solidaritate, empatie și compasiune față de tragedia războiului din Ucraina.

Sâmbătă, 5 martie, cu două minute înainte de ora 19:00, toate posturile Radio România vor difuza simultan mesajul campaniei lansate de Radio România Cultural, campanie realizată în parteneriat cu Pen Club România și Pen Club Internațional, care a cerut, într-un comunicat, oprirea violențelor din Ucraina:

PEN International condamnă ferm violența declanșată de forțele ruse asupra Ucrainei și solicită de urgență încetarea agresiunii militare asupra unui stat suveran, independent. Vărsarea de sânge trebuie să înceteze acum. Suntem alături de Ucraina, precum și de prietenii noștri din PEN Ucraina, și îi cerem președintelui Putin să oprească imediat acest război. Pacea trebuie să învingă.

Campania Radio România Cultural RUGĂ PENTRU PACE se desfășoară cu sprijinul Editurii Litera.