Agenda de concert Înapoi

Recital susținut de mezzosoprana Claudia Codreanu și chitaristul Costin Soare

Publicat: marți, 31 Ianuarie 2023 , ora 15.23

Vineri, 3 februarie 2023, de la ora 19.00, în Sala de Concerte a Centrului de Cultură Arcuș (Casa Muzicii, Sf. Gheorghe, str. Oltului, nr. 6), va avea loc recitalul intitulat Der Wanderer/Călătorul, susținut de mezzosoprana Claudia Codreanu și chitaristul Costin Soare, cuprinzînd lucrări de referință din creația schubertiană. Acest proiect inedit în peisajul muzical de la noi, fiind primul recital integral Schubert în care vocea este însoțită de chitară, este rodul a peste 12 ani de colaborare a celor doi muzicieni cu o pasiune comună pentru universul sonor al compozitorului austriac. Iubirea și suferința, singurătatea, momentele de visare și speranță, moartea, puse pe un fundal natural tipic romantic, creează un peisaj sonor specific în care lumea interioară și cea exterioară devin una, transmițînd ascultătorilor o emoție profundă.

Mezzosoprana Claudia Codreanu și chitaristul Costin Soare au început colaborarea în vara anului 2010: primul lor proiect, un recital de muzică spaniolă (Sor, Lorca, de Falla, Tarrega) a putut fi audiat atât de publicul din București, cât și de cel din țară. Cei doi muzicieni și-au diversificat repertoriul în cadrul altor proiecte precum: Das Veilchen sau Despre dragoste și alți demoni - de la Mozart la Beatles, conținând lucrări de Mozart, Schubert, Giuliani ș.a.; un recital de muzică elisabetană (voce și lăută) cu Sonete de Shakespeare (prezentat publicului la Sighișoara, Târgu-Neamț și Râșnov), în care muzica scrisă de Dowland, Campion sau Jones se împletește armonios cu versurile marelui dramaturg și poet englez; O voce. O lăută. O chitară, recital care pornește din Renaștere și ajunge la muzica secolului XX. În 2022, Claudia și Costin au participat cu două concerte-conferință în cadrul proiectului Muzică pe pâine-despre frumusețea muzicii clasice, prezentînd publicului meloman universul liedurilor schubertiene și făcînd o incursiune în lumea nocturnelor muzicale, cu diverse ipostaze sonore ale somnului și morții.


În program:

Die Nacht / Noaptea

Das Fischermädchen / Fata pescarului

Aufenthalt / Popas (chitară solo) *arr. J. K. Mertz

Erlkönig / Regele ielelor

Der Tod und das Mädchen / Moartea și fata

Lob der Thränen / Elogiul lacrimilor (chitară solo) *arr. J. K. Mertz

Der Neugierige / Curiosul

Mein! / A mea!

Der Müller und der Bach / Morarul și pîrîul

Ständchen / Serenada (chitară solo) *arr. J. K. Mertz

Der Wanderer / Călătorul

Die Wetterfahne / Girueta

Der Leiermann / Flașnetarul

Bilet intrare concert: 20 lei.

Doritorii pot procura bilete din timp la sediul CCA din str. Oltului nr. 6, între orele 9 - 15, informații suplimentare la tel: 0267 373 651.