Evenimentele săptămânii Înapoi

Program special la Radio Româna Muzical, din 10 aprilie

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2023 , ora 14.36

În perioada sărbătorilor pascale, Radio România Muzical vă invită să vă bucurați de spațiul de liniște și echilibru oferit de emisiunile speciale.

Emisiunea Arpeggio (luni-vineri, ora 10.00) are o temă specifică, derivată din calendarul muzical: Serghei Rahmaninov -150 (săptămâna 10-16 aprilie) și pianistul Radu Lupu, de la dispariția căruia se împlinește un an pe 18 aprilie (săptămâna 17-23 aprilie). Emisiunile se reiau în aceeași zi, de la ora 17.00.

De la ora 12.00, în săptămâna 10-16 aprilie, este propusă linia Musica sacra (luni-duminică). În cadrul acestei linii pot fi ascultate lucrări esențiale pentru Săptămâna Mare: oratoriul Patimile Matei de Johann Sebastian Bach, partea a doua din oratoriul Messiah de Handel, alături de lucrări propuse în cadrul proiectului "Săptămâna Mare" derulat de EBU în 2 aprilie 2023.

În 10, 11, 17, 18 și 20 aprilie, de la ora 19.00 sunt programate emisiunile Concertele Radio România Muzical ce au în prim-plan înregistrări realizate recent de Radio România Muzical, difuzate în premieră, dar și înregistrări puse la dispoziție de Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca.

Pe 16 aprilie, de la ora 19.30, iubitorii operei pot audia Parsifal de Richard Wagner, una dintre lucrările care au o legătură spirituală cu perioada pascală.

În Noaptea de Paști, pe 15 aprilie, de la ora 22.00, propunem emisiunea specială Lumină lină.

Pe 22 și 23 aprilie, de la ora 13.00, propunem două dintre oratoriile emblematice de Joseph Haydn: Anotimpurile și Creațiunea. 

În Săptămâna Luminată, puteți asculta trei evenimente transmise în direct din oferta EBU: vineri - de la Saarbrucken, concert cu celebrul violonist Pinchas Zukerman solist, sâmbătă - concert în direct de la Londra, propus de BBC în cadrul unui proiect special dedicat Zilei Pământului, cu compozitorul Max Richter în prim plan, duminică - spectacol de operă în direct de la Munchen, cu Lombarzii de Verdi.

Paști liniștit alături de Radio România Muzical!