Actualitatea internațională Înapoi

Încoronarea Regelui Charles al III-lea în transmisiune directă la Radio România Muzical

Publicat: sâmbătă, 6 Mai 2023 , ora 0.00

Astăzi, 6 mai 2023, în intervalul orar 10:50 - 15:00, postul nostru va transmite în direct de la Londra evenimentele muzicale de la Westminster Abbey, ce au loc cu ocazia Încoronării Majestăților Lor - Regele Charles al III-lea și Regina Camilla.

Își dau concursul corurile "Westminster Abbey" și "Ascension", Ansamblul de Cânt Bizantin, Fanfara Forțelor Regale Aeriene, cu participarea "Coronation Orchestra", conduse de dirijorii Sir John Eliot Gardiner și Sir Antonio Pappano.

Serviciul muzical va fi condus de Andrew Nethsingha, organist și maestru al corurilor de la Westminster Abbey.

Programul muzical al slujbei a fost conturat și selectat de către Majestatea Sa, Regele. "Coronation Kyrie" din creația lui Paul Mealor marchează prima interpretare în limba galeză la o Încoronare, iar lucrarea va fi cântată de bas-baritonul Sir Bryn Terfel și de Corul Westminster Abbey.

De asemenea, va fi interpretată muzică nou comandată a compozitorilor Debbie Wiseman, Andrew Lloyd Webber, Roxanna Panufnik și Tarik O'Regan, precum și muzică ce a fost prezentă în mod istoric în slujba din ultimele patru secole, inclusiv pagini de William Byrd, Georg Friedrich Haendel, Sir Edward Elgar, Sir Henry Walford Davies, Sir William Walton, Sir Hubert Parry și Ralph Vaughan Williams.

Ana Sireteanu