Evenimentele săptămânii Înapoi

Formația Amphitrio vine în direct la Radio România Muzical…

Publicat: miercuri, 2 Octombrie 2024 , ora 13.56

…în emisiunea "Planeta jazz", duminică, 6 octombrie, de la ora 18:00

Membrii trioului vor discuta cu realizatorul Viorel Grecu despre noul lor proiect, What Freedom Sounds Like, și ne vor oferi în premieră înregistrări de pe noul lor album, intitulat Timelines.

Amphitrio pregătește cu acest prilej cel dintâi turneu internațional din carieră, care va cuprinde concerte în 11 țări, din Danemarca până în Azerbaidjan. Turneul se va desfășura în perioada 14 octombrie - 21 noiembrie, aniversând totodată 35 de ani de la căderea comunismului.

Pe albumul Timelines, cei de la Amphitrio au o multitudine de invitați, muzicieni de valoare din jazzul românesc, despre care vom afla mai multe detalii în emisiune.

Trupa a luat naștere în 2020. Din componența Amphitrio fac parte Andrei Petrache (pian și compoziție), Mike Alex (bas) și Philip Goron (tobe). Ei au lansat primele două albume, Points și Seasons, spre finalul lui 2023. În ultimii ani, cei de la Amphitrio au concertat în cele mai importante orașe din țară și au participat la festivaluri ca Jazz in the Park, Gărâna, JazzCave sau Jazz on the Rooftop.

Viorel Grecu