Se întâmplă la Radio România Înapoi

Festivalul Internațional Grand Prix Nova 2024 a început

Publicat: marți, 25 Iunie 2024 , ora 14.30

Luni, 24 iunie, a început cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional Grand Prix Nova organizat de Radio România, un eveniment competițional dedicat inovației în creația radiofonică.

Prima zi de audiții a debutat cu Voices of Darkness (r. Michał Zdunik), un spectacol inspirat de viața și opera marelui pictor polonez Jerzy Nowosielski, și a continuat cu producții venite din Cehia, Croația, Belgia și Elveția.

Juriul format din reprezentații spectacolelor înscrise în competiție o au ca moderator pe artista și producătoarea franceză Amandine Casadamont, a cărei prezență a fost posibilă datorită sprijinului Institutul Francez din București.

Au fost ascultate și proiectele radiofonice concepute în cadrul atelierului Orizont sonor, un program de formare în domeniul ficțiunii sonore desfășurat în perioada 20-24 iunie și găzduit de Grand Prix Nova. Atelierul a fost organizat prin asocierea dintre Radio România și Institutul Francez România, în colaborare cu Asociația Longueur d'Ondes (Franța) și în parteneriat cu Semi Silent. Participanții au fost coordonați de doi artiști multipremiați în mediul audio internațional - Ilinca Stihi (România) și Benjamin Abitan (Franța).

A XII-a ediție a Grand Prix Nova se desfășoară sub patronajul Majestătii Sale Margareta Custodele Coroanei Române.

Festivalul continuă și frumoasa colaborare cu Teatrelli/Creart (Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București), care și în acest an găzduiește audițiile în spațiul intim al sălii sale de spectacole de la Teatrelli București.

Iubitorii de producții radiofonice sunt invitați să rămână conectați pe tot parcursul evenimentului (23-28 iunie) pe rețelele oficiale de social media (Facebook: @gpnromania și Instagram: @grandprixnova).

Spectacolele prezentate în festival pot fi ascultate online gratuit pe www.eteatru.ro, fiind însoțite de traduceri în limba engleză (în format pdf).

Programul audițiilor, pe site-ul oficial al Grand Prix Nova www.grandprixnova.ro.