Evenimentele săptămânii Înapoi

Festivalul de muzică de cameră Zeeland Klassiek în transmisiune directă

Publicat: vineri, 1 Iulie 2022 , ora 12.50

Un concert din Festivalul de muzică de cameră Zeeland Klassiek, marți, 5 iulie, în transmisiune directă. O serie de evenimente înființată în anul 1990 în orașul Middelburg din Țările de Jos, capitala provinciei olandeze Zeelanda și desfășurată anul acesta în perioada 1-10 iulie. Director artistic al acestui Festival este violonista olandeză Lisa Jacobs, pe care o veți putea asculta ca interpretă în cadrul concertului.

Programul este centrat în jurul creației lui Johannes Brahms, cu două opusuri camerale compuse de acesta în vacanțele de vară petrecute în zona Lacului Thun din Elveția: Sonata a 2-a pentru violoncel și pian și Sonata a 3-a pentru vioară și pian, dar și un opus de Clara Schumann - familia Schumann și Johannes Brahms fiind, așa cum se știe, prieteni apropiați - Trei romanțe pentru vioară și pian.

Solistele serii vor fi violonista Lisa Jacobs, violoncelista Harriet Krijgh și pianista Lauma Skride. Marți, 5 iulie, ora 21.00, Festivalul Zeeland Klassiek în direct la Radio România Muzical.

Andreea Kiseleff