Concerte viitoare Înapoi

Concurs Național "Victor Giuleanu", ediția a IV-a

Publicat: joi, 14 Martie 2013 , ora 13.38

In perioada 18-24 martie 2013 Colegiul Național de Muzică "George Enescu" organizează cea de a IV-a ediție a Concursului Național "Victor Giuleanu".

Concursul de interpretare cuprinde secțiunile: pian, vioară, canto clasic, teoria muzicii pentru învățământul preuniversitar, studenți și masteranzi. Manifestările artistice se vor derula pe scenele unor instituții de prestigiu: Universitatea Națională de Muzică București și Colegiul Național de Muzică "George Enescu".

Și această ediție are ca parteneri și sponsori: U.N.M.B, U.C.M.R., S.R.R., Fundația "Ovidiu Ioan Dumitru" și Fundația Culturală "Remember Enescu", instituții reprezentate de Dan Dediu- rectorul Universității Naționale de Muzică din București, Adrian Iorgulescu - președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, prof. dr. Grigore Constantinescu - președintele Uniunii Criticilor Muzicali din România, Oltea Șerban Pârâu - redactorul șef  - Radio România Cultural și Liliana Staicu-redactorul șef - Radio România Muzical.

Programul de desfășurare este următorul:
- în perioada 18-20 martie 2013, Colegiul Național de Muzică "George Enescu", Sala nr. 53, probele de teoria muzicii;
- în perioada 22-23 martie 2013, Colegiul Național de Muzică "George Enescu", Sala "Ion Voicu", secțiunea vioară;
- în perioada 22-23 martie 2013, Universitatea Națională de Muzică București, Sala "George Enescu" și Sala de Operă secțiunile pian și canto clasic;
- în 24 martie 2013 Gala laureaților, Colegiul Național de Muzică "George Enescu", Sala "Ion Voicu".

Premiile în valoare de 3000 de euro pentru sectiunile pian, vioara, canto vor fi oferite si în acest an de Fundatia "Ovidiu Ioan Dumitru".