Știri muzicale din țară Înapoi

Concertele oferite în acest final de săptămână de Festivalul „Classic for Teens” de la Focșani

Publicat: vineri, 6 Septembrie 2024 , ora 0.00

Festivalul "Classic for Teens" de la Focșani oferă publicului, în acest final de săptămână, o serie de recitaluri și concerte.

Astăzi, 6 septembrie 2024, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia are loc, începând cu ora 17:00, recitalul "Muzică de Oscar" susținut de violonista Grazia Barilla și pianistul Andrea Calabrese. Din program fac parte fragmente din muzici de film în aranjamente pentru pian și vioară.

De asemenea, de la ora 20:00, publicul poate asista la concertul "PlaCello & Future Cellists", propus de ansamblul cameral PlaCello și violonceliștii Răzvan Suma și Ella Bokor. Locul de desfășurare este Scena în aer liber din Piața Unirii din Focșani.

Mâine, 7 septembrie, are loc la Biserica Catolică din localitate, începând cu ora 19:00, recitalul "Love, Pray, Sing". Își dau concursul violoncelistul Radu Nagy, harpista Miruna Nagy și baritonul Alexandru Chiriac.

Festivalul "Classic for teens" propune publicului duminică, 8 septembrie, un recital de pian cu lucrări pentru mâna stângă, al cărui protagonist este pianistul Shawn Sebastian. Recitalul este găzduit de Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia, începând cu ora 17:00.

De asemenea, mâine, 7 septembrie, continuă cursurile de măiestrie gratuite oferite tinerilor muzicieni de către două profesoare din cadrul prestigiosului Conservator de Muzică "Santa Cecilia" din Roma. Astfel, masterclass-ul de pian susținut de Lea Pavarini are loc la Ateneul Popular din Focșani, în două sesiuni, între 10:00-12:00, respectiv între 15:00-18:00. Iar la Teatrul Municipal Mr. Gh. Pastia are loc cursul de canto oferit de Emanuela Salucci, orele de desfășurare fiind 10:-12:00, respectiv 15:00-17:00.

Ana Sireteanu