Cronici Înapoi

AUDIO. "The Magic of Chick Corea" - concertul începutului de stagiune al Big Band-ului Radio

Publicat: vineri, 28 Octombrie 2022 , ora 14.28


Eveniment special, joi, 27 noiembrie, la Sala Radio: The Magic of Chick Corea. Big Band-ul Radio a dedicat primul concert din această stagiune memoriei marelui pianist. Spectacolul a reprezentat totodată și debutul noii dirijoare a big band-ului, Simona Strungaru.

Big Band-ul Radio a interpretat compoziții celebre ale lui Chick Corea, precum Fiesta, Spain, Señor Mouse sau Crystal Silence. Un rol special l-au avut temele latino ale pianistului, prezentate în aranjamente spectaculoase, bogate în ritm și culoare.

Magia lui Chick Corea a fost suprinsă și în momentele cu încărcătură lirică, ce au întregit atmosfera caldă a concertului de la Sala Radio. Programul a cuprins și două piese în formulă restrânsă, cu pianistul George Natsis ca lider de septet și apoi de trio. La primul ei concert în fruntea Big Band-ului Radio, Simona Strungaru a avut o evoluție dezinvoltă, care i-a cucerit pe cei aflați în sală.

"Mi s-a părut fascinant, pur și simplu fascinant. M-a surprins în mod total fericit și noua achiziție, dirijoarea. A adus culoare."

"Muzica este de-a dreptul încântătoare, chiar este. Noua dirijoare este foarte energică. Am văzut că știe să-și facă treaba foarte bine. Chiar am fost foarte impresionată. Am urmărit-o aproape tot concertul pe doamna dirijoare."

"Un concert Chick Corea, "tribute to Chick Corea", drăguț. Pot să spun că s-a simțit un iz din magia lui Chick Corea. Felicitări Simonei și îi urez succes pe mai departe."

Următorul concert al Big Band-ului radio este programat joi, 10 noiembrie, și o va avea ca invitată pe cântăreața Alice Francis, din Germania.

Reportaj realizat de Viorel Grecu