Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Recital de romanțe la Opera Brasov

Publicat: luni, 14 Decembrie 2020 , ora 0.00
Opera Brașov, în parteneriat cu Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște, prezintă astăzi, 14 decembrie, concertul intitulat „Izvoare ale Romanței”, eveniment care face parte din Programul Național cu același titlu, desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. În cadrul proiectului sunt organizate concerte de romanță în mari orașe din România și Republica Moldova, pentru a celebra acest gen muzical de patrimoniu al culturii naționale. Participă laureați ai Festivalului Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște, alături de prestigioși interpreți de romanțe din fiecare zonă istorică a țării. 
Deschiderea oficială a Programului a avut loc, la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște, în cadrul Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, ediția a 53-a, iar concertul de la Brașov este cel de-al patrulea din această serie. 
În cadrul concertului de astăzi vor putea fi ascultați Anda Pop, Maria Catrina, Liviu Iftene și Lorand Cristian, alături de Ana-Maria Donose, solista Operei Naționale Române Iași, și Alina Mavrodin Vasiliu, director artistic al Festivalului Național „Crizantema de aur” de la Târgoviște. Acompaniază pianista Sena Ducariu și violonistul Cătălin Floroiu. 
Evenimentul va fi transmis online, în direct, de la ora 16.00 pe paginile de Facebook ale Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și a Operei Brașov.