Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Cvartetul 'Arcadia' - concert cameral la Sibiu

Publicat: marți, 27 Octombrie 2020 , ora 0.00
Stagiunea Camerală "Florescu-Fernandez & Friends" și Radio România Muzical prezintă un concert cameral - eveniment ce marchează Ziua Radio România, chiar în data când se împlinesc 92 ani de la prima transmisiune radio din România. Concertul cameral este susținut de Cvartetul Arcadia și este dedicat aniversării Beethoven-250, incluzând o lucrare comandată special pentru proiectul "Moștenitorii României muzicale", organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, piesă care se cântă în primă audiție live online. Este vorba despre lucrarea "Für Ullise" de Dan Dediu, Cvartetul nr. 7, compus în perioada de carantină din primăvara acestui an. A doua lucrare din program este Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven.
Concertul va avea loc fără public duminică, 1 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu și va fi transmis în direct pe contul facebook Radio România Muzical, Florescu-Fernandez & Friends și Livestream România. Prezintă Irina Cristina Vasilescu, realizator Radio România Muzical.
Înregistrarea concertului poate fi ascultată în primă audiție radiofonică chiar în ziua împlinirii a 250 ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, pe 17 decembrie, însoțită de interviuri cu interpreții și compozitorul Dan Dediu.
Concertul face parte din seria "Odae cum harmoniis", un proiect realizat în parteneriat cu Forumul German Sibiu, cu sprijinul Guvernului României, prin Departamentul pentru Relații Interetnice.
Larisa Clempuș