Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Ediție aniversară a proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”

Publicat: miercuri, 30 Septembrie 2020 , ora 0.00

În luna octombrie, proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” împlinește 10 ani de existență. Începând de la lansarea sa din octombrie 2010, campania s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie, cu audiții în spațiile publice de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor. Din 2014, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” este și program național în școlile românești, grație parteneriatului semnat între Radio România și Ministerul Educației Naționale. Proiectul facilitează apropierea copiilor de muzica clasică în cel mai simplu mod, prin audiția concretă a materialelor puse la dispoziție de Radio România Muzical, care includ atât o lucrare muzicală, cât și o poveste despre acea piesă muzicală.
Ediția aniversară a proiectului începe în data de 1 octombrie în spațiile publice de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor și, din data de 5 octombrie - în scolile românești. Piesa zilei poate fi ascultată inclusiv la Radio România Muzical, on air și online.

De asemenea, ziua de 1 octombrie, data aniversării proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, dar și Ziua internațională a muzicii, este marcată de Radio România Muzical prin trei cadouri muzicale. De la ora 20:00, veți putea urmări, pe contul de Facebook al postului nostru, premiera înregistrării audio-video a concertului susținut de către violonistul Alexandru Tomescu și bandoneonistul Omar Massa la Sala Radio pe 16 septembrie, în cadrul turneului „Stradivarius”. Violoncelistul Cornelius Zirbo, finalistul competiției pentru bursa „Moștenitorii României muzicale”, poate fi ascultat în direct, de la ora 19:00, în cadrul seriei „Concertele roz”, iar de la ora 15:30, Radio România Muzical vă oferă înregistrarea Concertului de vară al Orchestrei Filarmonicii din Viena, susținut în grădina Palatului Schonbrunn din Viena pe 18 septembrie, sub conducerea lui Valery Gergiev, având pe celebrul tenor Jonas Kaufmann solist. 

Alexandra Scumpu