Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Rahmaninov în programul Stagiunii online a Filarmonicii din Sibiu

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 0.00
În cadrul Stagiunii online a Filarmonicii din Sibiu puteți asculta astăzi, 8 mai 2020, partea a doua a concertului susținut de Orchestra simfonică a instituției sub bagheta dirijoarei italiene Nil Venditti. Concertul ce a avut loc în Sala Thalia a Filarmonicii în urmă cu patru luni a avut pe afiș opusuri de Aleksandr Borodin, Serghei Rahmaninov și Richard Addinsell, solist fiind violoncelistul Octavian Lup. Prima parte a putut fi ascultată seara trecută, iar în această seară puteți urmări înregistrarea Simfoniei nr. 1 în re minor de Serghei Rahmaninov.
Concertul este difuzat de la ora 19.00 pe pagina de facebook și pe site-ul instituției, fiind transmis și pe posturile de televiziune locală TV Eveniment, TV Sibiu și TV Nova.
Următorul concert pe care Filarmonica din Sibiu îl pune la dispoziție online poate fi urmărit în serile de 14 și 15 mai, de la aceeași oră - 19.00. Înregistrarea este a unui eveniment ce l-a avut pe violoncelistul Răzvan Suma solist și pe Horvath Jozsef la pupitrul dirijoral al orchestrei instituției.
Irina Cristina Vasilescu