Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Muzica Mariei Tănase, în cadrul Zilelor Culturii Române de la Berlin

Publicat: miercuri, 2 Decembrie 2020 , ora 0.00
În cadrul Zilelor Culturii Române la Berlin are loc astăzi, 4 decembrie 2020, un concert online, intitulat Maria Tănase și epoca interbelică. De la ora 21.00 (ora României), va putea fi ascultat trioul condus de vocalista Oana Cătălina Chițu, ansamblu din care mai fac parte Diego Romero la chitară și Dejan Jovanovic la acordeon. Oana Chițu este o muziciană de origine română care contribuie semnificativ la descoperirea și prezentarea fondului interbelic românesc, repertoriul său incluzând în primul rând muzică din Bucureștiul anilor interbelici. În urma întâlnirilor cu diferiti artiști din România și din străinatate, a realizat Bucharest Tango, un disc și un proiect care au dus-o pe Oana Chițu pe scene din Singapore, Lituania, Austria, Polonia, Ungaria, Elveția, Suedia, Belgia, Rusia și Germania.
Seara muzicală de la Berlin va fi întregită vizual de o expoziție cu titlul: De la 'Pasărea măiastră' a cântecului românesc la 'Pasărea măiastră' a lui Constantin Brâncuși. Expoziția, curatoriată de istoricul de artă Cristina Enășescu, prezintă aspecte puțin cunoscute din viața cântăreței Maria Tănase.
'Zilele culturii române la Berlin' au loc în preajma Zilei Naționale a României, în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie 2020. Festivalul, transmis pe pagina de Facebook KunstRaum Niculescu Berlin, marchează și împlinirea unui secol de la înființarea Societății Compozitorilor Români, astăzi numită Uniunea Compozitorilor din România.
Larisa Clempuș