Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțate nominalizările la ediția cu numărul 63 a premiilor Grammy

Publicat: joi, 26 Noiembrie 2020 , ora 0.00
Au fost anunțate nominalizările pentru ediția 2021 a Premiilor Grammy. Printre discurile nominalizate la secțiunea de muzică simfonică se numără Simfonia a III-a de Aaron Copland, cu Orchestra Simfonică din San Francisco și dirijorul Michael Tilson Thomas și integrala simfoniilor de Charles Ives, cu Gustavo Dudamel la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Los Angeles.
La categoria de soliștilor instrumentali au fost nominalizați pianiștii Kirill Gerstein, Daniil Trifonov și Igor Levit, violonistul Augustin Hadelich și violistul Richard O'Neill.
La secțiunea „Muzică de cameră” au fost nominalizate Pacifica Quartet, cvartetul de coarde Brooklyn Rider și Dover Quartet între altele.
Pentru „Cel mai bun album vocal solo” au fost nominalizați mezzosoprana Cecilia Bartoli, împreună cu ansamblul italian „Il Giardino Armonico” și dirijorul Giovanni Antonini pentru albumul „Farinelli”, tenorii Nicholas Phan și Brian Giebler.
La categoria dedicată muzicii corale amintim Corul Filarmonicii din Buffalo și UCLA Chamber Singers, dirijor - JoAnn Falletta, cu oratoriul „The Passion of Yeshua” de Richard Danielpour și discul semnat de Oratorio Society Of New York Chorus, dirijor - Kent Tritle, cu lucrarea „Sanctuary Road” de Paul Moravec.
Pentru „Muzică instrumentală contemporană” au fost nominalizați Grégoire Maret, Romain Collin & Bill Frisell pentru albumul „Americana” și ansamblul Snarky Puppy pentru discul „Live at the Royal Albert Hall”, iar la secțiunea de muzică jazz îi amintim pe Kurt Elling și Danilo Pérez, Redman Mehldau McBride Blade și pe John Beasley, pe care i-ați putut asculta la Radio România Muzical, în emisiunea Jazzy Hour cu Berti Barbera.
Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată pe site-ul grammy.com. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul galei din 31 ianuarie 2021.
Alexandra Scumpu