Actualitatea internațională Înapoi

Proiectul „Aripi” - astăzi, 29 august și sâmbătă, 31 august, în Japonia

Publicat: joi, 29 August 2024 , ora 0.00

Astăzi, 29 august și sâmbătă, 31 august, capitala Japoniei va fi gazda a două recitaluri susținute de pianistul Horia Mihail, violonista Andreea Ioana Nistor și de soprana Antonia Beteag, ca parte a proiectului "Aripi". Evenimentele vor avea loc la "Centrul Minato pentru Egalitatea de Gen" și, respectiv, la "Minato-Ku Takanawa Citizen Hall".

Programul, centrat pe tema libertății și dedicat marcării a 35 de ani de la Revoluția din 1989, include lucrări precum "Doina Stăncuței" de Tiberiu Brediceanu, "Lăutarul" pentru vioară solo de George Enescu, "Capriciul nr. 3" pentru vioară solo de Vasile Filip și "Nocturnă" de Dinu Lipatti.

De asemenea, va fi prezentată în premieră absolută lucrarea "Aripi/Wings (Tsubasa)" pentru soprană, vioară și pian, semnată de Sebastian Androne Nakanishi.

Proiectul "Aripi" este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), în parteneriat cu Ambasada României în Japonia și Asociația Romanian Music Society in Japan, având ca obiectiv promovarea artiștilor români din diverse generații în fața publicului nipon.

Ioana Țintea