Știri muzicale din țară Înapoi

Începe Concursul Internațional „Gheorghe Dima”, secțiunea „Dirijat Coral”

Publicat: joi, 24 Octombrie 2024 , ora 0.00

Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca organizează cea de-a XX-a ediție a evenimentului "Dima International Music Competition", secțiunea "Dirijat Coral", ce se desfășoară în perioada 24-28 octombrie 2024.

Evenimentul reunește 23 de tineri dirijori, provenind din țări precum Israel, Danemarca, România, Statele Unite ale Americii sau Franța.

Juriul este format din personalități de renume internațional, avându-l ca președinte pe prof. univ. dr. Cornel Groza, dirijor al Corului Filarmonicii de Stat "Transilvania". Printre membrii juriului se numără Patrick Russill, profesor emerit la Academia Regală de Muzică din Londra, Ines Kaun, dirijor al Corului Operei Regale din Stockholm, precum și Cristian Bence-Muk și Mihaela Cesa-Goje, personalități ale vieții muzicale din România.

Competiția oferă premii în valoare totală de 24.500 de lei, iar câștigătorul va avea ocazia să dirijeze Corul Filarmonicii de Stat "Transilvania" în stagiunea 2025-2026.

Concursul se desfășoară în două etape, iar în finală, concurenții vor dirija lucrarea obligatorie, NOVA (Cantus Paradisi), compusă de Alexandru Semeniuc, câștigătoare a Premiului I la Secțiunea "Compoziție" a Concursului Internațional "Gheorghe Dima".

Țintea Ioana