Înapoi la: Emisiuni

Tango, film & more

Tango, film & more
Sâmbătă, 3 Septembrie 2022 , ora 17.30
Tango, film & more
Sâmbătă, 27 August 2022 , ora 17.30

Tango și muzică de film - lumi diferite, zone de interes distincte. O să întrebați, poate, care este punctul comun? Fascinația. Nici tangoul, nici muzica de film nu au atras dintr-un început atenția. Astăzi însă, în cazul amândurora, sunt dorite pretutindeni.

Probabil că nu există persoană care de-a lungul timpului să nu fi auzit un tango și să nu se lase purtată de ritmul său puternic și de melodiile pline de pasiune. Să fie oare cineva care să fi văzut o pereche dansând tango și să nu își fi dorit să învețe să danseze pașii?

Muzica de film la rândul ei exercită o anume atracție care ține, sigur, în primul rând de tot ce înseamnă lumea filmului dar care depășește granițele peliculei. Discretă ea vine să îmbogățească și uneori să înlocuiască întregul. Nu vi s-a întâmplat să ascultați un fragment dintr- o coloană sonoră și ascultarea nu s-a încheiat odată cu fragmentul respectiv, ci a mers cu mult mai departe?

Ce este "more"? Cel de-a treilea element care exercită fascinație: muzica ce iese din cadru, din tipar, muzica dintre două lumi sonore.

Trei elemente, trei invitații nonconformiste în lumea muzicii. Fiecare își va găsi locul său și fiecare poate exercita o influență asupra celeilalte în cele 30 de minute.

În fiecare sâmbătă de la ora 17,30 Tango, film & more cu Simona Dumitriu  îi invită pe toți ascultătorii "clasic, jazz & more" să pășească în zone pline de culoare și marcate de nonconformism.