Înapoi la: Emisiuni

Obiectiv-emotiv cu Alexandru Tomescu și Cristina Comandașu

Alexandru Tomescu este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați muzicieni români ai momentului; Violonistul prin excelență, aplaudat pe mari scene românești și internaționale, însă, aș spune, nu doar atât. Alexandru Tomescu este și o persoană implicată în viața comunității, ținând cont de numeroasele concerte caritabile pentru diferite cauze pe care le-a susținut de-a lungul carierei sale; este un excepțional promotor al muzicii clasice, fără a abdica vreodată de la Valoarea consacrată pe care o insuflă și mai tinerilor săi colegi de breaslă.

Și nu în ultimul rând, Alexandru Tomescu este un extraordinar vorbitor, un povestitor care te prinde și te inspiră.

M-am bucurat foarte mult când Alexandru Tomescu a acceptat invitația mea de a avea o rubrică permanentă la Radio România Muzical: în fond, unde putea fi locul unei asemenea rubrici, decât la Radio România Muzical? Titlul acestei rubrici a fost o alegere care i-a aparținut în totalitate, și de aici, și ideea de a realiza această rubrică în dialog.

Despre ce vom vorbi? Despre tot ce ni se pare că ar fi interesant de știut de către cei care iubesc muzica clasică; modest, Alexandru nu vrea să vorbească despre el, însă am stat deja de vorbă despre ce înseamnă maturitatea sau a trăi într-o familie de muzicieni.

Iar fiecare dialog este însoțit și de o lucrare muzicală aleasă de Alexandru, așa încât, nu mai rămâne decât să vă invităm să ne fiți alături, odată la două săptămâni, luni, de la ora 18.15, în reluare joia, de la ora 8.45.

                                                                              Cristina Comandașu