Înapoi la: Emisiuni

Neconvențional cu Radu Mihalache

Neconvențional
Vineri, 9 Iunie 2023 , ora 8.45
Neconvențional
Vineri, 26 Mai 2023 , ora 8.45

Uneori pare că muzica este împărțită în categorii foarte bine definite: muzică clasică, muzică pop, folclor, muzică de film etc. Și totuși, arta sunetelor este ca un organism viu, care atunci când crezi că l-ai înțeles pe deplin și că va avea un comportament absolut previzibil, te surprinde cu ceva nou.

Acestei muzici imprevizibile îi este dedicată rubrica "Neconvențional", care își propune să aducă în fața voastră compoziții noi, dar care nu se încadrează nici în zona creației academice, dar nici în a celei de masă. Protagoniști sunt acei muzicieni care reușesc să împrietenească lumi aflate aparent în război, să transforme complexul în simplu și din câteva sunete să nască facă magie.

Ne vom întâlni aici cu înregistrări apărute recent la unele dintre cele mai importante case de discuri și cu creatori cu background-uri cât se poate de diferite, muzică clasică contemporană, world music, jazz, fusion, muzică de film, poate chiar și pop-rock. Care este condiția? Piesele să fie aparte, să nu se lase foarte ușor încadrate în tipare. Și, desigur, să ne bucure simțurile…

De aceea vă invităm să ascultați la Radio România Muzical rubrica "Neconvențional" realizată de Radu Mihalache.

Radu Mihalache