Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Interviu cu pianista Dana Ciocârlie (II)

Publicat: Duminică, 12 Februarie 2012 , ora 10.30
Pentru ascultătorii Radio România Muzical, numele Danei Ciocârlie apare foarte des în Info Buletin Muzical - grație unei activități deosebit de bogate pe care pianista o desfășoară în Franța, patria sa de adopție, dar și în turnee în întreaga lume sau chiar în România, unde Dana Ciocârlie vine de fiecare dată cu mare plăcere, pentru a cânta pentru cel mai prețios public al său.

Născută la București, Dana Ciocârlie a studiat mai întâi la școlile de muzică din capitală, continuându-și pregătirea ulterior la Școala normală de muzică și Conservatorul Național Superior din Paris și a devenit astfel discipolă a pianiștilor Dominique Merlet și Georges Pludermacher. Nivelul de performanță al interpretei a fost recunoscut pe parcursul unor competiții internaționale și recompensat cu Premiul al II-lea la Concursul "Robert Schumann" de la Zwickau și Premiul special "Sándor Végh" la Concursul "Géza Anda" de la Zürich. Simplitatea schubertiană a abordărilor sale, sensibilitatea de natură romantică, profunzimea cu care își pregătește fiecare piesă și o bună comunicare cu partenerii săi de dialog muzical i-au adus cronici elogioase din partea criticilor de pe întreg mapamondul.

Dana Ciocârlie face parte dintre cei acei artiști la care te frapează modestia, volumul de muncă susținut, concretizat într-un număr impresionant de ore de studiu, concerte și înregistrări, franchețea comunicării, volubilitatea, plăcerea cu care abordează orice nou proiect și îl face cunoscut publicului. Dana Ciocârlie este carismatică, sinceră cu sine și cu cei din jur, așa cum o veți descoperi și pe parcursul următoarelor Povești de succes ale muzicii, în care am avut bucuria de a o avea invitată.
Monica Isăcescu