Povestile de succes ale muzicii Înapoi la: Emisiuni

Interviu cu Ralph Evans, vioara I a Cvartetului “Fine Arts” (II)

Publicat: Duminică, 29 Ianuarie 2012 , ora 10.30
Cvartetul de coarde Fine Arts - un clasic al genului cameral. Violonistul Ralph Evans, liderul său începând din 1982, vorbește despre formație găsind-o unică din cel puțin două puncte de vedere: este printre cele mai longevive cvartete de coarde, cu activitate neîntreruptă din 1946 (și să nu uităm că trecerea timpului și stingerea din viață a unor membri au făcut ca alte formații mari, precum "Amadeus" și "Alban Berg", să fie astăzi istorie). Al doilea argument: sunetul cvartetului "Fine Arts", generat de admirația pentru arta unor interpreți celebri din prima jumătate a secolului XX, între care și George Enescu.

Am stat de vorbă cu Ralph Evans cu ocazia recitalului de la București, din 16 septembrie 2011, din Festivalul "Enescu"; trecuseră doar câteva luni de când violoncelistul Wolfgang Laufer (născut în România) se stinsese din viață. Pe Laufer l-a înlocuit Eric Kim, însă doar provizoriu, pentru că noul membru permanent urma să fie desemnat în urma unor audiții cu participare internațională.

Așadar, o poveste de succes care, cu toate meandrele ei, merge mai departe. Interviu cu violonistul Ralph Evans din cvartetul "Fine Arts" în două episoade, al doilea - duminică, 29 ianuarie, ora 10 și 30 de minute și, în reluare, de la ora 22,00.

Ștefan Costache