Înapoi la: Emisiuni

Europa muzicală azi

Transmisiune directă de la Paris
Joi, 24 Octombrie 2013 , ora 21.00
Concertul susținut de Orchestra Națională a Franței la "Théâtre des Champs-Élysées". Dirijor Daniele Gatti. Piotr Ilici Ceaikovski - Simfoniile a II-a op.17 în do minor "Mica Rusie" și a III-a op.29 în Re major
Transmisiune directă de la Paris
Joi, 17 Octombrie 2013 , ora 21.00
Concertul susținut de Orchestra Națională a Franței la "Salle Gaveau". Dirijor Daniele Gatti. Solist pianistul Jean - Yves Thibaudet.
«De ce să ascult radio-ul când eu am discurile mele preferate? De ce aș alege să ascult Radio România Muzical?»

Radio România Muzical înseamnă mult mai mult decât o sumedenie de discuri puse în undă unul după altul. Înseamnă șansa de a descoperi mereu ceva nou, de a asculta comentarii pertinente și, da, scurte și la obiect.

Și înseamnă permanenta legătură cu concertele live, pe care niciun disc, oricât de performant, nu le poate înlocui.

Pentru că Radio România Muzical a fost și va rămâne unicul post de radio românesc clasic, jazz&more care transmite în direct concerte din cele mai mari săli ale lumii, grație afilierii sale la Uniunea Europeană de Radio, organizația posturilor publice de radio de pe bătrânul continent, însă cu membri asociați și în America și Asia.

Alături de noi ajungi la Royal Albert Hall, Wigmore Hall din Londra, Musikhalle din Hamburg sau Théatre Champs-Elysées din Paris, în sălile de concert cele mai importante ale lumii.

În fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 21, dar și lunea, de la ora 15, la Europa muzicală azi aveți concerte în direct sau înregistrate: două ore și jumătate pentru cei mai exigenți melomani. Emisiuni realizate de Octavia Galescu și Hajnalka Kerekes.  Producător: Mihai Stănescu.