Înapoi la: Emisiuni

Cabinetul de curiozități cu Anca Andriescu

În fiecare marți, de la ora 19.00, la Radio România Muzical sunteți invitați să pătrundeți într-o lume a surprizelor muzicale, lucrări despre care nu știm prea multe sau ipostaze creatoare foarte diferite de cele care ne erau deja familiare în cazul unor interpreți sau compozitori renumiți...

CABINETUL DE CURIOZITĂȚI se deschide astfel explorării.

Cu secole în urmă, un cabinet de curiozități era o încăpere sau o piesă de mobilier special consacrată păstrării unor exponate neobișnuite. În marea lor majoritate, aceste spații mai mari sau mai mici înfățișau rarități, ceea ce se cerea descoperit, eventual explorat, cunoscut mai mult, fără a avea neapărat certitudinea unei comori... Dar chiar statutul de ...neobișnuit suscită interesul, curiozitatea!

Cu ajutorul unor muzici "rare", aduse în atenția publicului de astăzi de căutătorii de "noutate" repertorială - chiar dacă paginile respective aparțin unor veacuri trecute de istorie culturală - încercăm să vă stimulăm setea de a cunoaște și alte fațete ale artei sunetelor, un întreg univers de creație imens prin amploarea și diversitatea sa; aveți șansa de a afla, de a asculta și ceea ce a stat de obicei ascuns auzului... Veți găsi - poate, dincolo de informație - prilejul de a alege noi titluri demne de interesul unui meloman avizat!

În lunile octombrie și noiembrie 2023, emisiunile "Cabinetul de curiozități" sunt realizate cu sprijinul Silvis. 

Anca Andriescu