Camera albastră cu Cristian Măcelaru Înapoi la: Emisiuni

Camera albastră cu dirijorul Cristian Măcelaru

Publicat: Luni, 3 Iunie 2024 , ora 18.15

Frederic Chopin - un compozitor polonez, dar care a activat în mare parte la Paris. Stilul lui de a scrie este atât de frumos și de unic încât e recunoscut imediat. Mi-e necesar să aud numai câteva secunde ca să pot să identific muzica lui Chopin, pentru că el scrie ceea ce numesc eu "dantelă în muzică". Scrie atât de frumos nu numai melodic, dar împrejurul melodiei pe care o scrie întotdeauna sunt aceste ornamente extraordinare pe care el le-a compus pentru pian.

Concertul nr.2 pentru pian și orchestră, care este un concert standard în repertoriul pianiștilor de astăzi, care se cântă foarte des, reprezintă stilul lui Chopin direct și foarte clar.

Eu voi avea oportunitatea de a interpreta acest concert împreună cu marele pianist Seong-Jin Cho. A colabora cu un solist cum este Seong-Jin Cho pentru un concert atât de frumos ca Chopin nr.2 este, de fapt, lucrul favorit al meu ca dirijor. Pentru că atunci când am un partener pe scenă cu care să pot crea muzica este momentul cel mai frumos, deoarece simt că ne unim forțele să prezentăm împreună o compoziție iubită, îndrăgită de public și pe care dumneavoastră să o apreciați.