Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

"Eduardo e Cristina" în deschiderea Festivalului Rossini de la Pesaro

Publicat: luni, 7 August 2023 , ora 10.06

În perioada 11-23 august 2023 are loc cea de-a 44-a ediție a Festivalului de Operă Rossini de la Pesaro. În programul care cuprinde cinci concerte, două cantate și Mica misă solemnă sunt incluse și patru spectacole de operă, între care două producții noi cu: "Eduardo e Cristina" și "Adelaide di Borgogna". Festivalul va fi inaugurat pe 11 august, la Vitrifrigo Arena, cu premiera dramei per musica "Eduardo e Cristina", cea de-a 39-a operă din catalogul operistic al lui Gioachino Rossini.

Dirijorul italian, în vârstă de 47 ani, Jader Bignamini va conduce Orchestra Simfonică Națională RAI și Corul Teatrului "Ventidio Basso". Sub bagheta sa vor evolua: tenorul Enea Scala - în rolul Carlo, soprana Anastasia Bartoli - Cristina, Daniela Barcellona - Eduardo, Grigory Shkarupa - Giacomo și Matteo Roma - Atlei. Tot conceptul spectacolului îi aparține italianului Stefano Poda. În căutarea unității estetice și conceptuale, Stefano Poda combină întotdeauna regia, coregrafia, decorurile, costumele și luminile. Pe scenă vorbește propria sa limbă, imediat recunoscută, ștergând barierele dintre diferitele genuri și discipline, pentru a crea o experiență atotcuprinzătoare, o lume a artei totale.

Aceasta este amprenta regizorului Stefano Poda. Producția de la Vitrifrigo Arena este considerată prima renaștere modernă a operei rossiniene, după 1840, "Eduardo e Cristina" fiind prezentată doar de două ori: în 1997 și 2017. În a 44-a ediție a Festivalului de Operă Rossini de la Pesaro, opera va mai avea încă trei reprezentații, în 14, 17 și 20 august.

Sunteți invitați așadar vineri, 11 august, de la ora 21.00, la Scena europeană, pentru a asculta în direct de la Vitrifrigo Arena, prima reprezentație cu opera rossiniană "Eduardo e Cristina", din cadrul Festivalului Rossini de la Pesaro.

Jeanine Costache