Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Concert cameral la Bantry House, în cadrul "West Cork Chamber Music Festival"

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2023 , ora 11.29

Suntem în week-end și vă invit într-un loc cu totul special, la un concert cameral care va avea loc la "Bantry House", o vilă deosebit de frumoasă, construită în anul 1700 pe coasta de sud-vest a Irlandei, în regiunea West Cork, lângă Oceanul Atlantic. Este o vilă asemănătoare unui mic palat cu niște grădini dispuse în terase și devenite atracție turistică, casa fiind situată pe al treilea nivel al teraselor.

Aici, în acest cadru de basm, vor concerta patru dintre cei mai buni interpreți de muzică de cameră ai momentului, violonistele Nurit Stark și Viviane Hagner, violoncelistul Claudio Bohórquez și pianista Lilit Grigoryan.

Ei ne vor oferi un program care cuprinde în debut Două suite pentru vioară solo de Ernest Bloch, un important compozitor elvețian care a trăit aproximativ în aceeași perioadă cu George Enescu, între anii 1880-1959, apoi două lucrări romantice, prima îi aparține lui Johannes Brahms, Trio cu pian nr. 2 op. 87 în Do major și a doua lui Felix Mendelssohn, din creația căruia vom asculta Trio cu pian nr. 1 op. 49 în re minor.

Vă așteptămvineri, 30 iunie 2023, de la ora 21.30, la Radio România Muzical!

Laura Ana Mânzat