Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Hilary Hahn invitată la Alte Oper din Frankfurt, vineri 24 februarie 2023, ora 21.00

Publicat: joi, 16 Februarie 2023 , ora 11.53


Radio România Muzical vă oferă un concert de înaltă ținută care se va desfășura la Alte Oper din Frankfurt, pe scena Sălii Mari, unde Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt va beneficia în primul rând de măiestria noului său dirijor, Alain Altinoglu. Francez cu origini armene, el a fost numit șef al acestei orchestre începând cu stagiunea 2021-2022. Și, nu în ultimul rând, orchestra dar și publicul se vor bucura de prezența uneia dintre cele mai bune interprete din zilele noastre, violonista americană Hilary Hahn.

Alain Altinoglu a fost desemnat de revista Vanity Fair, ediția din decembrie 2014, printre cei mai influenți cincizeci de francezi din lume. A debutat la Festivalul de la Bayreuth în 2015, cu Lohengrin și este al treilea dirijor francez invitat în acest renumit Festival, după Pierre Boulez și André Cluytens.

Pentru seara de 24 februarie, el ne propune un concert cu lucrări de Prokofiev și Șostakovici. Veți putea audia Scherzo op.1 în fa diez minor de Dmitri Șostakovici, remarcabil pentru faptul că a fost scris de compozitor la vârsta de treisprezece ani.

Apoi,violonista Hilary Hahn va străluci în Concertul op. 19 nr. 1 în Re major pentru vioară și orchestră de Serghei Prokofiev.

"Acest concert pentru vioară este unic", ne spune Hilary Hahn "pentru că aproape fiecare notă are nevoie de o abordare tehnică diferită. Totul se schimbă cu viteza fulgerului. Este provocator din punct de vedere mental, dar și foarte distractiv".

Ultima lucrare din program va fi Simfonia I op. 10 în fa minorde Dmitri Sostakovici, compusă de autor ca lucrare de absolvire la Conservatorul din Sankt Petersburg, la vârsta de 19 ani.

Vă invităm să descoperiți universul plin de mister al muzicii ruse din prima jumătate a secolului XX, vineri 24 februarie, de la ora 21.00 la Radio România Muzical!

Laura Ana Mânzat