Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Tenorul Teodor Ilincăi, în deschiderea Stagiunii Regale 2015-2016

Publicat: marți, 3 Noiembrie 2015 , ora 16.16

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, vă invită la deschiderea Stagiunii 2015-2016. Concertul va avea loc marți, 10 noiembrie 2015, de la ora 19.00, la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3). Concertul de deschidere al Stagiunii Regale este finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București - ARCUB, în cadrul Programului cultural Ești București.

Concertul de deschidere al Stagiunii Regale îl va avea ca dirijor pe Constantin Grigore, iar ca solist pe tenorul Teodor Ilincăi. În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor P. Mascagni, P.I. Ceaikovski, G. Bizet și G. Verdi. Concertul este prezentat de Marius Constantinescu.

Biletele pentru concert sunt disponibile în rețeaua bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. Mai multe amănunte despre concert, dar și despre activitatea Cameratei Regale, puteți afla pe site-ul www.camerata-regala.ro și pe pagina de Facebook a Cameratei Regale.


Informații despre artiști:

Dirijorul Constantin Grigore a beneficiat de îndrumarea unor maeștri recunoscuți ai dirijatului: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galati, Marek Pijarowski. S-a perfecționat printr-un stagiu de asistență la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin (2011), sub îndrumarea maestrului Marek Janowski și ulterior (2012) la Bayrische Rundfunk și Munchner Philharmoniker. A susținut concerte la pupitrul formațiilor muzicale mari, atât din țară cât și din străinătate și a colaborat cu soliști de renume ai scenei muzicale internaționale. În prezent este dirijorul principal al Cameratei Regale.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroși tineri tenori români, cu o extraordinară carieră internațională. Debutul său în afara țării s-a petrecut în ianuarie 2009 pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul Macduff din "Macbeth" de G. Verdi. A fost invitat să cânte pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc. În 2013 a susținut un concert la Royal Festival Hall din Londra, alături de Angela Gheorghiu, avându-l pe Tiberiu Soare la pupitrul Orchestrei Filarmonice Regale din Londra.

Camerata Regală a fost fondată în 2009 și se află sub patronajul Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Ansamblul a colaborat cu personalități marcante din peisajul muzical: dirijorii Jin Wang, Enrique Garcia Asensio, Cristian Mandeal, Wolfgang Doerner, Horia Andreescu, violoniștii Rony Rogoff, Alexandru Tomescu, Cristina Anghelescu, Ioana Goicea, Rebekka Hartman, sopranele Nelly Miricioiu, Irina Iordăchescu, contratenorul Florin Cezar Ouatu, pianistul Roberto Plano, Flautiștii Ion Bogdan Ștefănescu, Matei Ioachimescu. Datorită nivelului artistic ridicat au avut șansa de a evolua în cadrul unor evenimente prestigioase: Festivalul Internațional George Enescu și Festivalul Internațional "Sergiu Celibidache". În anul 2014, la 5 ani de la înființarea ansamblului, Camerata Regală a fost decorată cu medalia "Regele Mihai al României" pentru înaltul profesionalism cu care își desfășoară activitatea concertistică.