Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Seară de jazz cu 'Ramona Horvath Trio' la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 23 Septembrie 2015 , ora 16.00

Sâmbătă, 10 octombrie 2015, ora 19:00, pe scena Ateneului Român din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica "George Enescu", cu sprijinul Kaufland România, prezintă Seara de jazz cu RAMONA HORVATH TRIO - TRIBUTE TO JANCY KOROSSY.

După succesul înregistrat de concertul susținut de Ramona Horvath Trio la Opera Maghiară din Cluj-Napoca (20 decembrie 2014), un concert omagial organizat cu ocazia acordării titlului de "Cetățean de onoare al Municipiului Cluj" artistului Jancy Korossy, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și-a dorit să aducă la București, pe prestigioasa scenă a Ateneului Român, trio-ul de jazz Ramona Horvath Trio - într-o seară de jazz cu trei muzicieni de referință: Nicolas Rageau la contrabas, Frédéric Sicart la baterie și Ramona Horvath la pian. Cu ocazia acestui concert, Ramona își va prezenta în premieră noul album intitulat "XS Bird" , înregistrat și produs în Franța, la casa de discuri "Black&Blue". Concertul susținut de cei trei muzicieni reprezintă totodată și un omagiu adus marelui artist Jancy Korossy.

Considerat de critici ca cel mai împortant muzician de jazz născut în România, pianistul și compozitorul Jancy Korossy, originar din Cluj, a pus bazele "Jazzului în România", încă din anii 50', fiind și primul muzician care a prelucrat folclorul românesc în jazz. Stabilit în SUA din finele anilor 60', Korossy a continuat să cânte alături de nume importante ale jazzului american. Pianista Ramona Horvath a fost eleva și partenera de scenă a lui Jancy Korossy, cei doi au susținut concerte de mare succes în toată Europa, și au înregistrat CD-ul "Dor de Acasă", premiat cu titlul "Cel mai bun disc de jazz al anului " (2009).

Nicolas RAGEAU (Paris, Franța) este unul dintre cei mai buni și cunoscuți contrabasiști din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri și concerte, atât în Franța cât și în SUA la New York, unde a activat vreme de câțiva ani. A colaborat și a acompaniat diverși artiști renumiți, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus, Anne Ducros.

Frédéric SICART (Paris, Franța) baterist și compozitor originar din Nisa, prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franța: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc, la rândul său a colaborat cu artiști importanți precum: Giovanni Mirabassi, Richard Galiano și mulți alții.

Ramona Horvath (Paris, Franța) face parte, din deceniul trecut, din generația nouă a jazzului românesc. Pianista a fost remarcată și susținută (prin celebrele concerte la două piane) de cea mai importantă figură a jazzului românesc, Jancy Korossy, din păcate cu mai multe apariții în Europa decât în țară. A fost eleva și partenera de scenă a Maestrului Jancy Korossy, împreuna cu domnia sa, a concertat de-alungul Europei, cu mult succes, pe scene importante ca Sala Radio Național din Austria, Palatul Foz din Portugalia etc și a participat la diverse festivaluri și concerte în Germania, Franța, Spania, Italia, Ungaria etc, unde au promovat muzica româneasca stilizată în jazz, un stil creat și dezvoltat de către Korossy, după modelul predecesorilor săi Bela Bartók și marele George Enescu (în muzica clasică). De asemenea, a înregistrat, alături de Maestrul Korossy, discul "Dor de acasă", care s-a bucurat de un mare succes în țările europene unde l-a prezentat, dar și în România, unde a fost premiat cu titlul "Cel mai bun disc de jazz al anului" (2009).


Organizatori:
Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica George Enescu
Partener oficial:
Kaufland România
Parteneri:
Grand Hotel Continental, Tarom, Floria, Aurel Vîrlan Photography și Kitarodia
Parteneri Media:
Radio România Cultural, Radio România Muzical, Blitz Tv, Senso Tv, Ziarul Metropolis, The Art of Living, Liternet, B365.ro, Ceașca de Cultură, Webcultura, Lirika, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, În Oraș, Catchy, Autentici, Gazeta de Știri, Online Gallery, societatesicultura.ro, ABC Muzical, Actualitatea Muzicală, Bună Dimineața București, Business Woman, e-Cultura, ROEvents, România Pozitivă, VișiEu, Zile și Nopți, Jurnal de București, Sales Express și Autentic Promotion.

Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român (str. Constantin Esarcu nr. 2), marți-vineri, orele 12:00-19:00, tel: 0213156875.

Birou Presă - Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură

tel. +40 723917995; e-mail: birou.presa@musicarte.ro;
web: www.musicarte.ro
https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura?ref=hl