Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Națională Radio deschide Piața Festivalului 'George Enescu'

Publicat: luni, 7 Septembrie 2015 , ora 13.12
Orchestra Națională Radio deschide seria evenimentelor în aer liber găzduite de Piața "George Enescu" (în lateralul Ateneului Român), prezentate în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" și organizate de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București. Accesul publicului la aceste concerte și recitaluri este liber, în limita locurilor disponibile.

Joi, 10 septembrie 2015, de la 19.30, sunteți invitați la concertul cu arii celebre din opere susținut de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului de origine italiană DAVID CRESCENZI și cu participarea tenorului ȘTEFAN POP, care în 2009 și-a facut debutul internațional cu rolul Alfredo din La Traviata la Teatro dell'Opera di Roma, în celebra producție a lui Franco Zeffirelli.

Printre compozitorii care se regăsesc pe afișul serii se numără Verdi, Puccini, Donizetti, Ceaikovski, cu fragmente cunoscute din opere ca "Rigoletto", "La Bohème", "Elixirul dragostei", "Evgheni Oneghin" ș.a. Programul cuprinde și pagini muzicale celebre, extrem de apreciate de publicul larg: "O Sole mio", "Granada", "Non ti scordar di me", "Torna a Surriento", "Funiculì-Funiculà".

ȘTEFAN POP l-a întruchipat pe Alfredo din "La Traviata" pe mai multe scene internaționale: Opera Națională din Atena, Opera de Stat din Viena, Teatrul "Verdi" din Trieste, Opera de Stat din Hamburg, Opera din Frankfurt, Teatrul "Carlo Felice" din Genova, Teatrul "Massimo" din Palermo, Opera Națională București, Opera Israeliana din Tel Aviv. A interpretat rolul principal din L'Elisir d'amore la Teatrul "Verdi" din Trieste în 2010 și la Opera de Stat din Hamburg în 2011 și pentru prima dată rolul Elvino din La Sonnambula la Opera de Stat din Viena, în același an. Și-a făcut debutul la Opera din Zurich cu rolul Cassio din Otello de Giuseppe Verdi și la Seul cu rolul ducelui de Mantua din Rigoletto.

Ștefan Pop a fost invitatul sopranei Angela Gheorghiu la concertele susținute în Seul, Shanghai și totodată în Oman și Muscat. La Covent Garden și Arena di Verona a avut prilejul de a cânta alături de Placido Domingo.

În februarie 2012, Ștefan Pop a cântat pentru prima dată pe scena Operei din Paris, fiind ducele de Mantua în Rigoletto. Decembrie 2013 i-a adus debutul în rolul principal din Faust de Charles Gounod, la Opera Națională București. Un spectacol de succes urmat de altele la Opera din Rijeka (Croația - 2014) și la Opera din Hong Kong (mai 2014). În iunie 2014 a debutat în rolul lui Rodolfo în versiunea concertantă a operei La Bohème, pe scena Sălii Pleyel în Paris, iar în august 2014 și-a făcut debutul la Festivalul de la Salzburg, în rolul tenorului italian din Der Rosenkavalier.

Dirijorul DAVID CRESCENZI fost numit, din septembrie 2014, director artistic și dirijor principal al Operei din Cairo. Muzicianul este invitat permanent al Operei Naționale Române Timișoara, iar cartea sa de vizită include o variată experiență artistică la Teatrul "St. Carlo" din Napoli, Opera din Cairo (Egipt) sau Teatrul "Carlo Felice" din Genova și alături de ansambluri ca Orchestra Operei din Zagreb, Orchestra de Cameră din Bologna, Filarmonicile din Alessandria și Piemonte, Orchestra Teatrului Reggio din Parma ș.a.

În ianuarie 2012 a întreprins un turneu în Germania și Franța cu Bergisch Symphoniker Orchestra din Köln, unde a dirijat "Aida", "Otello" și Recviemul de Verdi. Tot în anul 2012, a colaborat cu opera din Rio de Janeiro, unde a dirijat "Aida" și a fost dirijorul festivalului de la Solothurn din Elveția, unde a revenit și în anul 2013.

Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.