Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert Extraordinar Stradivarius Lansare 'A journey into classical' cu Răzvan Stoica și Andreea Stoica

Publicat: miercuri, 2 Septembrie 2015 , ora 9.30

Vineri, 25 septembrie, de la ora 20.00, Palatul Bragadiru găzduiește concertul extraordinar care lansează în premieră în România primul album semnat de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica pentru casa Universal Music România: "A journey into classical".

Programul concertului din 25 septembrie cuprinde 80 minute de muzică de cea mai bună calitate, urmate de o sesiune de autografe și posibilitatea de a socializa cu protagoniștii. Acustica specială a sălii Grand Colosseum din Palatul Bragadiru oferă publicului premizele unei experiențe muzicale de excepție.

De peste 18 ani, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica formează un duo muzical desăvârșit. Cei doi frați au înființat în Olanda, țara lor de adopție, Kamerata Stradivarius, o orchestră de cameră, împreună cu care au înregistrat noul album "A journey into classical" pe care se regăsesc opt lucrări celebre din repertoriul muzicii clasice, semnate de Paganini, Fauré, Bazzini, Piazzolla, Lalo și Ravel. Răzvan și Andreea Stoica au conceput acest disc cu gândul că muzica clasică poate fi cu adevărat accesibilă tuturor celor care iubesc frumosul, celor care aleg muzica clasică pur și simplu pentru relaxare în iureșul unei vieți cotidiene din ce în ce mai agitate.

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanți tineri muzicieni europeni ai momentului. Tehnica excepțională și pasiunea interpretării au atras admirația publicului și a criticilor din întreaga lume, fiind onorat cu peste 30 de premii muzicale internaționale. Din anul 2009, Răzvan cântă la o vioară Antonius Stradivarius datată din anul 1729, pe care a câștigat-o prin competiția de prestigiu "Strad prize" de la Salzburg. În urmă cu doi ani, a cucerit marele premiu al EURORADIO New Talent Competition desfășurat la Bratislava, atrăgând atenția lumii întregi. Participarea sa a fost posibila cu sprijinul si la invitația Radio Romania Muzical.

Răzvan Stoica împărtășește câteva gânduri despre procesul creativ, care a condus la realizarea acestui proiect muzical: "Avem orchestrații originale minunate și cred enorm de mult în acest proiect. Timp de mulți ani, am visat să combin un aranjament pentru vioară, pian și orchestra de corzi, într-un repertoriu care să surprindă. Emoțiile, visele și muzica formează o sinergie perfectă, e un fapt dovedit. Am selectat câteva dintre preferatele mele piese de concert și le-am folosit ca sursă de inspirație, pentru a crea o călătorie muzicală magică. Fiecare piesă de pe album are propria poveste. De ce o incursiune în clasic? Povestea care a adus acest proiect la viață își are rădăcinile într-o întâmplare reală. La sfârșitul unui concert mare pe care l-am susținut cu sora mea, (cealaltă jumătate a Duo Stoica), a venit la noi o frumoasă doamnă în vârstă, aflată într-un scaun cu rotile. Ne-a întrebat când avem de gând să susținem un nou concert în aceeași regiune. Din cauza handicapului ei, nu reușise să ajungă la timp și ratase concertul. Avea lacrimi în ochi, în timp ce ne vorbea. Atât eu cât și sora mea, am simțit responsabilitatea rolulului nostru de artiști și am repetat concertul doar pentru frumoasa doamnă. A fost atât de fericită, încât nu putea articula nici un cuvânt. Dar când a vorbit, a spus o frază uimitoare, care ne-a făcut să ne simțim incredibil de copleșiți și totodată compleți, ca artiști. Ea a spus: 'Aceasta a fost călătoria vieții mele …' Și acesta a fost punctul de pornire al noului nostru proiect, A journey into classical'.


Biletele pentru concert pot fi cumpărate prin rețeaua eventim.ro, începând cu data de 1.09.2015.