Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Muzica la Altitudine' cu violoncelistul Răzvan Suma și violonistul Ștefan Horvath

Publicat: vineri, 17 Iulie 2015 , ora 9.48

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională "Muzica la Altitudine" va avea loc între 18 și 26 iulie 2015 la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument și interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ștefan Horvath (Elveția) și violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România. Primele două ediții "Muzica la Altitudine" 2013-2014 s-au bucurat de un real succes, atât la nivel local, cât și național, la concertele finale participând sute de spectatori.

Tot în perioada cursurilor "Muzica la Altitudine" sunt programate două recitaluri în cadrul Festivalului de poezie și muzică de cameră de la Bistrița, susținute de violonistul Ștefan Horvath (16 iulie) și violoncelistul Răzvan Suma (18 iulie). Cursul Muzica la Altitudine din 2015 se va încheia cu două concerte susținute în 25 si 26 iulie la Casa de cultură din Poiana Ștampei și Sinagoga Bistrița. Aceste concerte finale vor avea loc în cadrul festivalului Flori de pe Dorna din Poiana Ștampei și la Sinagoga Bistrița în cadrul Festivalului de Poezie și Muzică de cameră.

Tinerii muzicieni cu vârste cuprinse între 14 și 26 de ani au fost selectați în urma unui apel public în perioada aprilie-iunie 2015. Muzicieni din Elveția, Italia și Ucraina au confirmat participarea la cursurile de măiestrie, a treia ediție continuând deschiderea la nivel internațional începută în 2014. Lucrul în astfel de grupuri internaționale generează un schimb de tradiții culturale, practici de lucru, experiențe personale care contribuie la o bună cunoaștere reciprocă, în dimensiunea interculturală a proiectului.

Zona aleasă pentru desfășurarea evenimentului oferă cursanților o atmosferă potrivită pentru studiu și relaxare. Muzicienii vor avea ocazia să lucreze alături de doi profesori corepetitori la pian, ceea ce le va oferi ocazia unui studiu complex și continuu. În scopul asigurării unei vizibilități majore la nivel național și a unei durabilități importante, sunt invitați și reprezentanți ai unor organizații culturale și spații muzicale naționale și internaționale.

La finalul acestui program educativ, profesorii vor desemna cel mai bun cursant, acesta având ocazia de a concerta ca solist împreună cu unul dintre profesori pe parcursul anului 2015.
Master-class-ul "Muzica la Altitudine" dorește să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de excepție, care să contribuie la dezvoltarea artistică și personală și care să creeze oportunități profesionale în viitor.

Cursurile de măiestrie "Muzica la Altitudine" sunt organizate de Asociația culturală "Muzica la altitudine", Asociația culturală Analia Selis, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Primăria Poiana Ștampei, Judetul Suceava și Institutul Cultural Român, cu sprijinul Fundației Culturale Societatea de concerte Bistrița, Cofetăria Cristina, Restaurantul La Pentelescu, Innobyte, RCB și BMW. Parteneri media Radio România Cultural și Radio România Muzical.