Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Hiromi Trio Project - de la Blue Note Jazz Club la Sala Radio

Publicat: miercuri, 10 Iunie 2015 , ora 15.13

Pianista japoneză Hiromi Uehara ajunge la București pe 30 iunie, după nu mai puțin de patru concerte magice pe scena Blue Note, binecunoscutul club de jazz din New York în care artiștii jazz consacrați sunt invitați să cânte de peste 30 de ani.

"The trio project" înseamnă Hiromi și un pian, basistul Anthony Jackson și bateristul Simon Phillips, dar înseamnă și fulgere, tornade de sunete pe scena Sălii Radio, la sfârșit de iunie. După ce între 4 și 7 iunie formula de mai sus a făcut ca Blue Note Jazz Club din New York să trepideze din temelii, pe 30 iunie nu știm la ce să ne așteptăm pentru că Hiromi reprezintă avangarda jazz-ului contemporan, cu show-uri vibrante și imprevizibile.

Pianista își va pierde mințile deasupra pianului pentru a treia oară la București și va provoca toată sala să facă același lucru. Fiecare moment de improvizație va fi ca o minge de foc pe care o vor pasa de la unul la celălalt. Simon Phillips o va provoca la baterie pe terenul său preferat: rock. Cunoscutul muzician a cântat alături de Toto, Judas Priest, Peter Gabriel, Whitesnake sau Mick Jagger. Basistul American Anthony Jackson este inventatorul basului cu șase corzi, rebotezat chitară contrabas. Apare pe nenumărate discuri alături de artiști precum Simon & Garfunkel, Michel Petrucciani, Dizzy Gillespie și Chick Corea.

Concertul Hiromi - The Trio Project feat. Anthony Jackson & Simon Phillips va prezenta ultimul material discografic al grupului, " Alive" șiface parte din seria de evenimente Jazz Night Out.

Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti și Humanitas) și online pe www.eventim.ro. Detalii despre eveniment pe www.twinarts.ro și paginile facebook Jazz Night Out și Twin Arts.