Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Drumul spre celebritate trece pe la Palatul Mogoșoaia

Publicat: luni, 18 Mai 2015 , ora 13.31

Duminică, 24 mai 2015, de la ora 12.00, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, în cadrul Mogoșoaia ClasicFest, vor evolua laureații Concursului Drumul spre celebritate ediția a V-a.

După succesul obținut în compania Orchestrei de Cameră Radio, în recentul concert de la Sala Radio, fagotistul Mihai Boboiescu și pianistul Iulian Ochescu propun iubitorilor artei sunetelor și un regal cameral alcătuit din opusuri ale marilor compozitori ai secolului XX.

Cei doi tineri muzicieni de mare valoare vor interpretata printre altele lucrări de George Enescu, Claude Debussy și Edward Elgar.

Fagotistul Mihai Boboiescu este din București și are 26 de ani. A obținut premii la concursuri naționale și la Olimpiadele de muzică. În perioada 2005 - 2010 a colaborat cu diferite orchestre și ansambluri camerale, dintre care amintim: Orchestra Națională de Tineret, Orchestra Inginerilor, Orchestra Medicilor, Orchestra "Tinerimea Română". Anul trecut a fost solist al Orchestrei de Cameră Radio. În 2013 a câștigat premiul I la Concursul internațional de la fagot de la Iași și premiul al III-lea la Concursul Drumul spre celebritate. După un an revenit și urcat o poziție în ierarhia competiției cu un pronunțat caracter interactiv.

Pianistul Iulian Ochescu s-a născut în 1993 la București, iar acum este student în anul III la Universitatea Națională de Muzică București. Este câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale: premiul I, premiul "J.S.Bach" și marele premiu la concursul internațional "Millenium Piano", premiul I la concursul internațional "Pro Piano-România", premiul al II-lea la "Vienna International Piano Competition - Panmusica Austria" și Premiul al III-lea la Concursul Drumul spre celebritate. A studiat în cadrul unor cursuri de măiestrie cu pianiști și profesori de largă recunoaștere internațională: Justus Frantz, Dan Grigore, Martin Hughes, Diana Ketler, Mihaela Ursuleasa.


Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/


Organizatori: Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociația Culturală "Pro Valores", Radio România Cultural, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și ExcesMusic

Parteneri media: Radio România Muzical, Observator cultural, Port.ro, Agenția de carte.ro, Onlinegallery.ro, Calendar evenimente, SensoTV, Ziarul Metropolis, Bucureșteni.ro, Best Event.


Sebastian Crăciun