Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Eveniment cameral la Castelul Peleș

Publicat: vineri, 10 Aprilie 2015 , ora 9.42

Continuă a V-a ediție a Stagiunii "Sunetul muzicii" de la Castelul Peleș din Sinaia, eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul Național Peleș și Radio România Cultural.

Sâmbătă, 18 aprilie 2015, de la ora 16.00, în sala de concerte a castelului, una dintre cele mai valoroase tinere formații camerale - Cvartetul Giocoso - din Austria va interpreta opusuri de Joseph Haydn, Krzysztof Penderecki și Hugo Wolf.

Ansamblul a fost înființat în anul 2003 sub îndrumarea Cvartetului Voces. Din 2011, cvartetul studiază la Universitatea de Muzică și Interpretarea Artei din Viena, cu Johannes Meissl (Cvartetul Artis).

Cvartetul este membru al Academiei Europene de Muzică de Cameră și a participat în acest context la Cursuri de măiestrie cu Hatto Beyerle (Alban Berg Quartet), Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet), Miguel da Silva (Ysaye Quartet), Eberhard Feltz, Ferenc Rados, Rainer Schmid (Hagen Quartet), Andras Keller (Keller Quartet), Evgenia Epshtein (Aviv Quartet), Stefan Metz (Orlando Quartet), Shmuel Ashkenazi (Vermeer Quartet), Tim Vogler (Vogler Quartet), Sandor Devich (Bartok Quartet), Christoph Richter și Petr Prause (Talich Quartet). Până în prezent Cvartetul a obținut numeroase premii, precum: Premiul 3 la Concursul Internațional "Charles Hennen" Heerlen - Olanda; premiul Alban Berg, premiul Krenek, premiul EconGas și premiul Artis în cadrul Festivalului International ISA în Reichenau - Austria; premiul HSBC in cadrul Festivalului "Aix-en-Provence" Franta, Premiul 3 la Concursul "Windisch" Viena, Austria.

Cvartetul Giocoso a concertat în Austria, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Norvegia și Franța. Ansamblul este membru al fundatiei Yehudi Menuhin Live Music Now, în aprilie 2013, a concertat la Casa Beethoven din Bonn (Germania), iar pe 23 ianuarie 2015 și-a făcut debutul în Marea Britanie la Wigmore Hall Londra și Manchester.

Accesul se face pe bază de invitație, care poate fi obținută completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-ii-editia-a-v-a/

Programul complet al stagiunii pe: http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Parteneri: Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Româniaprin Programul "Oportunități la tine acasă", Radio Romania Cultural, Asociația Cultural - Sportivă Pro Valores.

Parteneri Media: Radio România Cultural, Port.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, Calendar evenimente, Agentia de carte, Ziarul Metropolis, Bucuresteni.ro.