Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Gala BOLSHOI OPERA STARS pe 17 mai la Ateneul Român

Publicat: joi, 9 Aprilie 2015 , ora 14.52
Cu ocazia deschiderii Centrului Rus de știință și Cultură la București, BOLSHOI OPERA STARS vă invită la un spectacol plin de rafinament pe 17 mai 2015, ora 20.00, la Ateneul Român.

Protagoniști:
Dirijor - Pavel Sorokin
Pianist - Eduard Kunz
Soprană - Elena Zelenskaya
Mezzosoprană - Margarita Mamsirova
Tenor - Roman Muravitsky

În data de 17 mai 2015, Prahova Classic Nights și Centrul Rus de Știință și Cultură București organizează un spectacol unic la Ateneul Român. Stelele teatrului Bolshoi vin la București pentru un concert în exclusivitate, ce se va desfășura sub bagheta dirijorului Pavel Sorokin, pe acordurile pianistului Eduard Kunz, artist inclus de prestigioasa publicație BBC Music Magazine în "Topul Celor Mai Buni 10 Pianiși de Mâine," laureat al prestigiosului Festival de Muzica Verbier și ambasador Yamaha.

Protagoniștii acestor concerte de talie mondială sunt artiști de origine rusă, membri ai Teatrului Academic Mare de Stat Bolshoi, cu un talent extraordinar și o experiență pe măsură.

Soprana Elena Zelenskaya (foto) este o stralucită cântăreață de operă, cu o voce de soprano dramatic. A cântat pe scene celebre cum ar fi: Metropolitan Opera, Deutsche Oper din Berlin, Teatro Liceo din Barcelona, Wiener Kammeroper, La Fenice și numeroase altele. Din repertoriul său, amintim Tosca (din opera Puccini), Liza ("Dama de pică" de Ceaikovski), Amelia ("Bal Mascat"), Aida, Lady Macbeth ("Macbeth" de Verdi), Abigaille ("Nabucco"). Printre dirijorii cu care a lucrat se numără Stefan Solyom, Tadaaki Otaka și mulți alții.

Margarita Mamsirova, posesoare a unei voci rare, este mezzosoprană a Teatrului Municipal de Stat Bolshoi. Din repertoriul său, amintim următoarele roluri: Olga ("Evgheni Oneghin") și Polina ("Dama de pică") de Ceaikovski, Carmen (din opera omonimă de Bizet), Angelina ("Cenușăreasa"), Isabella ("Italianca în Alger"). A cântat pe scene de renume ale lumii : Teatrul Scala, (Milano), Marele Teatru National (Beijing), Royal Opera Covert Garden ( Londra), teatro Real ( Madrid), Grand Opera (Paris), Opera de Bastille (Paris) și numeroase altele. De asemenea, a colaborat cu dirijori celebri ca Garri Bartini, Alberto Zedda, Valery Gergiev, Alexander Vedernikov, Vassili Sinaisky, Alan Buribayev, dar și cu regizori celebri ca Dm.Cherhiakov, Carlos Padrisa sau Francesca Zambello.

Roman Muravitsky este un tenor lirico-dramatic admirat pentru roluri precum: Galitan ("Hovanscina de Mussorgski), Serghei ("Lady Macbeth), Calaf ("Turandot"), Herman ("Dama de pică"), Rodolfo ("Boema"), alături de dirijori faimoși: Gintaras Rinkevicius, Alexander Vedernikov, Alexander Rudin și mulți alții. Printre scenele lumii pe care a cântat se numără: Estonia National Opera, Saint-Petersburg Philharmonia și multe altele.

De pe scena teatrului Bolshoi, ce funcționează ca stabiliment cultural încă din 1856 fiind și unul din principalele puncte de atracție ale Mosovei, reprezentația de gală ajunge pentru o seară pe o altă scenă încărcată de istorie: scena din sala mare a Ateneului Român, ce a găzduit primul spectacol în 1888 și este, la rândul său, un simbol al capitalei României.

Pentru spectacolul care va avea loc pe 17 mai de la ora 20.00 la Ateneul Român se pun în vânzare următoarele categorii de bilete:

Categoria 1 - 350 lei
Categoria 2 - 250 lei
Categoria 3 - 150 lei

Biletele se găsesc în oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate "bilete.ro", în magazinele Germanos, Diverta și Vodafone, la Teatrul Național, Opera Română, Sala Palatului, Agențiile Tui Travel din toată țara, și online pe: www.bilete.ro, www.eventim.ro, www.bilet.ro.