Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cehov à l'americaine la Teatrul Foarte Mic

Publicat: joi, 2 Aprilie 2015 , ora 12.41

Sâmbătă, 4 aprilie, la ora 19.00, vă invităm la Teatrul Foarte Mic pentru Premiera oficială a spectacolului Vania și Sonia și Mașa și Spike de Christopher Durang în regia lui Horia Suru. Acest proiect deschide seria de cinci texte montate în premieră națională la Teatrul Foarte Mic.

Pe malul unui iaz, undeva în Bucks County, Vania și sora sa vitregă, Sonia, așteaptă cuminți apariția bâtlanului albastru în fiecare dimineață. Nu vă lăsați, însă, induși în eroare de numele lor inspirate, numai, din opera lui Cehov! Vania și Sonia și Mașa și Spike, piesa laureată cu Premiul Tony în 2013, este o comedie cu gust amărui în care temele și atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan. Chiar dacă și pentru personajele lui Durang "importantă nu e gloria, ci puterea noastră de a îndura", pescărușul devine curcan sălbatic, iar în livada de vișini crește un cireș amar.

Gheorghe Visu (Vania), Liliana Pană (Sonia), Mihaela Rădescu (Mașa), Ștefan Lupu (Spike), Ana Bianca Popescu (Nina) și Andreea Grămoșteanu (Casandra) interpretează cu mult umor o dramă în care relațiile sunt la fel de complicate ca viețile fiecăruia dintre noi. Iubiri neîmplinite, dar constante, speranțe transformate în ambiții, destine în bătaia vântului trăite cu zâmbetul pe buze. Horia Suru a conceput o joacă matură de-a râsu'-plânsu' autohton, în care ludicul are rolul principal în povestea celor "trei surori" care nu mai vor să plece la Moscova. Un frate, o soră vitregă și o vedetă de cinema așteaptă bâtlanul albastru pe malul unui iaz în Bucks County.

Vă invităm alături de noi, pentru a-i însoți pe cei șase protagoniști ai acesui Cehov à l'americaine la balul mascat unde dresscode-ul constă în bună dispoziție, ironie și umor.


_____________________________

VANIA ȘI SONIA ȘI MAȘA ȘI SPIKE de Christopher Durang
Traducerea: Ionuț Grama
Cu: Gheorghe Visu (Vania), Liliana Pană (Sonia), Mihaela Rădescu (Mașa), Ștefan Lupu (Spike), Ana Bianca Popescu (Nina), Andreea Grămoșteanu (Casandra)
Regia: Horia Suru
Scenografia: Maria Miu
Muzica originală: Marian Cîtu
Light design: Iulian Bălțătescu
Asistent scenografie: Diana Sav

Durata 2h 15min (cu pauză)