Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cinema Stage & The Light Cinema prezintă Balet LIVE de la Royal Opera House Londra

Publicat: joi, 12 Martie 2015 , ora 9.51

Marți, 17 martie 2015 / Ora 21:15

LACUL LEBEDELOR

Marius Petipa și Lev Ivanov | Pyotr Il'yich Tchaikovsky | Balet în 4 acte

Durata: 3h (include 2 pauze)

Lacul lebedelor, cu siguranță cel mai mare balet romantic al tuturor timpurilor, evocă povestea captivantă a unei femei frumoase transformată într-o lebădă, și este un tribut sfâșietor adus puterii dragostei. Lacul lebedelor este o sinteză perfectă între coregrafie și muzică și, deși Ceaikovski nu a trăit să-l vadă devenind un succes, primul său balet este acum sinonim cu baletul în sine, inspirând generații întregi de dansatori și integrându-se în cultura populară.

Din primele zile ale Baletului Vic-Wells, Lacul lebedelor a fost unul dintre spectacolele de referință ale Royal Ballet. În crearea acestei producții, Anthony Dowell a avut ca scop revenirea la o versiune autentică a coregrafiei create de marele Marius Petipa și Lev Ivanov pentru Teatrul Mariinsky în 1895. Designul Yolandei Sonnabend redă Curtea Imperială a Rusiei din acea perioadă printr-un amestec inspirat de acuratețe istorică și fantezie gotică.

Scenele de judecată din Actul I și Actul III au o strălucire întunecată înrădăcinată în stilul opulent al lui Carl Faberge, în timp ce faimoasele acte "albe" de pe malul lacului sunt bogate în ceață, umbre și lumina lunii.

Odette/Odile: Natalia Osipova / Prințul Siegfried: Matthew Golding / Von Rothbart: Gary Avis / Concert Master: Vasko Vassilev

Orchestra Royal Opera House / Dirijor Boris Gruzin / Producție Anthony Dowell / Coregrafie Marius Petipa și Lev Ivanov / Design Yolanda Sonnabend / Coregrafie adițională Frederick Ashton și David Bintley / Lumini: Mark Henderson


Marți, 5 mai 2015 / Ora 21:15

FIICA PROST PĂZITĂ

Frederick Ashton | Ferdinand Herold | Balet în 2 acte

Durata: 2h15m (include 1 pauză)

Baletul final al lui Frederick Ashton este una dintre creațiile sale cele mai pline de bucurie, inspirată de dragostea sa pentru mediul rural Suffolk. Se bazează pe un balet francez din anul 1828 și muzica a fost adaptată de către John Lanchbery după coloana sonoră originală de Ferdinand Herold. Fiica prost păzită (La Fille mal gardee) a fost un succes răsunător la premieră sa în 1960 și a rămas un spectacol favorit în cadrul repertoriului Royal Ballet. La Fille afișează unele dintre cele mai virtuoase coregrafii ale lui Ashton - pasiunea tinerească a lui Lise și iubitului ei, Colas, este exprimată într-o serie energetică de pas de deux. Baletul este presărat artistic cu umor de calitate și cu un adevărat vârtej de pui dansatori, gardieni morocănoși și pretendenți ignoranți. Ashton încorporează în coregrafia sa, într-un mod afectuos, elemente de dans populare naționale de la un dans Lancashire clog la un dans maypole, transformând baletul La Fille mal gardee (în ciuda titlului sau) în cea mai empatică lucrare englezească. Designul colorat al lui Osbert Lancaster susține și întărește spiritul robust al producției.

Orchestra Royal Opera House/ Coregrafie Frederick Ashton / Dirijor Barry Wordsworth

Biletele se pot rezerva/achiziționa de la casele de bilete Sau ONLINE: www.lightcinemas.ro

Tarif:

General: 55 lei

Elevi/Studenți/Pensionari: 40 lei

The Light Cinema, etaj 2, Liberty Center, Șoseaua Progresului 151-171, LA 10 MINUTE DE PIAȚă UNIRII (Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220). PARCARE GRATUITĂ. PENTRU REZERVĂRI ȘI INFO: 0213699740/ 0213699797/ 0737026226/ 0737 026 227

EMAIL: info@lightcinemas.ro

Cumpără și rezervă bilete online pe: www.lightcinemas.ro

www.facebook.com/TheLightCinema

www.facebook.com/CinemaStage


The Light Cinema este primul cinematograf integral digital din România și al doilea din Europa. Pentru prima dată în România publicul a descoperit tehnologia digitală net superioară proiecțiilor tradiționale, o imagine perfectă, sunet excelent și calitate impecabilă proiecțiilor pe marele ecran.

The Light Cinema a creat o viziune diferită asupra experienței de cinema în România care a evoluat de la vizionarea unui film în condiții excelente tehnologice și de confort până la o întreagă experiență, care îmbină armonios divertismentul cultural cu filmele, într-un cadru prietenos, plăcut, presărat cu oferte speciale, campanii, promoții și programe personalizate pentru toate vârstele și categoriile de public.

The Light Cinema a adus pentru prima dată într-un cinematograf din România evenimente Live HD de excepție prin formatul Cinema Stage:

Opera de la Metropolitan New York

Balet de la Royal Opera House Londra

Teatru de la Național Theatre London

Concerte Live: Robbie Williams, The Big Four Sofia: Metallica, Slayer, Megadeth și Anthrax, Faithless, Lang Lang, Simply Red, Andre Rieu, Red Hoț Chili Peppers

Evenimente deosebite: Led Zepellin, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Fatboy Slim

Și multe altele.

Va așteptăm cu drag la The Light Cinema!