Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Viva la guitarra loca'!

Publicat: joi, 19 Februarie 2015 , ora 13.24
Marți, 24 februarie 2015, ora 18.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", din Calea Victoriei 88, găzduiește un concert special susținut de Maxim Belciug, charismaticul artist al chitarei, alături de percuționistul Gabriel Bălașa. Având la bază un concept extras din dialectica avangardei artistice a Spaniei, programul anunță păsări în noapte, litere și scântei, infinituri, balete romantice, păduri în flăcări, speranțe de condamnat la moarte, mâini zburând la stele și iarăși păsări, psihopompe. O provocare cel puțin interesantă - dacă nu o nebunie - pe care afișul o prezintă sub titlul VIVA LA GUITARRA LOCA și pe care nu o puteți rata, mai ales că intrarea este liberă.

"Preocuparea mea pentru un anumit soi de resurecție nu e nouă - mărturisește Maxim Belciug vorbind despre demersul său. Știu, lucrul acesta s-a mai întâmplat, în istoria artelor, în numeroase rânduri și forme, dar vă rog să-mi îngăduiți încă un palimpsest. Mă uit în jur și văd că muzica a ajuns marfă. Trebuie suprimată! Avem nevoie de o muzică nouă. Nebună și ingenuă. Precum Joan Miró: vrei să desenezi un ciocan și-ți iese o ciocănitoare. Așadar, Viva la guitarra loca!"

Concertul de marți, 24 februarie 2015, reprezintă evenimentul de debut al unei noi serii de concerte VIVA LA GUITARRA, organizate de INSTITUTUL CERVANTES în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitara "Carol I" și Asociația Culturală Kitarodia. Concertul începe la ora 18.00 și are loc în Aula BCUB - Corp Fundație, din Calea Victoriei 88, București. Intrarea este liberă.

Informații suplimentare: http://bucarest.cervantes.es.