Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Grand Cinema & More aniversează 400 de reprezentații din cadrul stagiunii de evenimente culturale, odată cu spectacolul de operă 'Andrea Chenier'

Publicat: marți, 27 Ianuarie 2015 , ora 12.14
Stagiunea de evenimente culturale continuă în 2015 cu noi parteneriate exclusive, ce aduc pe scenă reprezentații de teatru și teatru pentru copii, precum și transmisiuni de operă, balet sau spectacole de muzică

Pe 29 ianuarie, odată cu transmisiunea spectacolului de operă "Andrea Chenier", Grand Cinema & More aniversează 400 de spectacole în cadrul stagiunii de evenimente culturale. Cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o asemenea stagiune. Cuprinzând spectacole de teatru și teatru pentru copii, operă, balet, spectacole de improvizație și evenimente speciale, cea de-a patra stagiune culturală de la Grand Cinema & More continuă anul acesta cu noi evenimente de marcă.

Grand Cinema & More va găzdui și în 2015, săptămânal, reprezentații de teatru. La finalul anului trecut, acesta avea în palmares 88 de spectacole de teatru jucate în sălile sale, cu o scenografie special adaptată pentru acest spațiu. Printre actorii care au urcat pe scena Sălii Epika se numără Andi Vasluianu, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonț sau maestrul Ion Caramitru. De-a lungul celor patru stagiuni, spațiul cultural a găzduit titluri de excepție, printre care se numără și una dintre cele mai importante reprezentații ale anului trecut, "Vorbe, vorbe, vorbe...". Spectacolul a fost parte din Festivalul Național de Teatru, cu care Grand Cinema & More a încheiat un parteneriat în anul 2014, primul acord între un cinematograf din România și prestigiosul eveniment cultural. În cadrul acestuia, cinematograful din Băneasa Shopping City a realizat, totodată, prima transmisiune prin Internet a unui spectacol de teatru jucat pe o scenă din țara noastră. Astfel, "Rinocerii" de Eugene Ionesco, în regia lui Robert Wilson, a fost jucat la Teatrul Național "Marin Sorescu" din Craiova și transmis în direct în București, în Sala Epika.

"Încă din 2011, ne-am propus să oferim publicului bucureștean cu un program încărcat conținut cultural de cea mai bună calitate, într-un spațiu neconvențional. De aceea, am creat prima stagiune culturală inițiată de un cinematograf. Pe scena noastră au evoluat unele dintre cele mai mari nume din teatrul românesc, iar prin intermediul unor parteneriate cu instituții și evenimente de prestigiu, din România și de peste hotare, am transmis reprezentații de excepție, de neratat pentru orice iubitor de cultură. Teatrul Bolshoi din Moscova, Opera Națională din București, Teatrul de Animație Țăndărică, Festivalul Național de Teatru și Festivalul Internațional "George Enescu" sunt doar câteva dintre acestea", spune Atena Simovic, Alternative Content & Events Director în cadrul Băneasa Developments. "La începutul acestui an, aniversăm 400 de spectacole, un milestone foarte important pentru noi în calitate de spațiu cultural. Ne bucură foarte mult dovada succesului pe care l-a avut ideea noastră și aplaudăm inițiativele similare ale altor cinematografe din țară, care demarează proiecte ce își propun, la rândul lor, să apropie publicul de spectacolele culturale."

Anul acesta, Grand Cinema & More va continua seria de parteneriate cu cele mai importante evenimente și instituții culturale. În următoarea lună, iubitorii de teatru vor putea viziona comediile "TOC-TOC" și "Un Bărbat pentru Sara", precum și seria de spectacole pentru copii ale Teatrului de Animație Țăndărică, puse în scenă în Sala Epika. Cele două comedii au avut premiera în cadrul stagiunii 2014-2015, în timp ce piesele Teatrului de Animație Țăndărică sunt jucate pe scena cinematografului din anul 2013. Datorită parteneriatului exclusiv, Grand Cinema & More este singurul cinematograf în care au loc reprezentații ale celebrului teatru pentru copii. Spectacolele aduc la viață basme din toată lumea într-o manieră originală, interactivă și au loc în fiecare weekend.

"ImproVshow", spectacolul de improvizație semnat de Mihai Bobonete, va putea fi vizionat și în anul 2015. Prezent în portofoliul Grand Cinema & More încă din 2011, "ImproVshow" a devenit în scurt timp de la premiera sa una dintre cele mai apreciate reprezentații din cadrul stagiunii, fiind sold-out în permanență.

Totodată, Grand Cinema & More a adus spectatorii din București mai aproape de spectacolele de balet și de operă de pe marile scene ale lumii. Până la finalul anului 2014, cinematograful a oferit transmisiuni de la cele mai prestigioase teatre de operă, precum Bolshoi, Sydney Opera House, Teatro alla Scala sau Opera National de Paris. Alături de aceste reprezentații, în cadrul seriilor de evenimente speciale, Grand Cinema & More a transmis și concerte de înaltă clasă. Printre cele mai importante se numără 3 concerte ale marelui Andre Rieu, cele 41 de spectacole din cadrul Festivalului Internațional "George Enescu" din 2013 și cele 6 spectacole din cadrul Festivalului de Operetă "Viața e Frumoasă".

În următoarele luni, printre cele mai notabile evenimente se numără spectacolul de operă "La Traviata", transmis în direct de la English Opera House pe 11 martie, precum și reprezentațiile de balet "Romeo și Julieta" de pe 8 martie, sau "Ivan cel Groaznic" de pe 19 aprilie, ambele transmise de la Teatrul Bolshoi, prin intermediul parteneriatului exclusiv încheiat în anul 2012.

Programul complet al evenimentelor și detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.