Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Noiembrie 2019

Publicat: vineri, 1 Noiembrie 2019 , ora 12.58

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Vineri, 1 noiembrie, ora 21.30
Transmisiune directă de la Roma. Concert susținut de Orchestra „Santa Cecilia” la Auditorium - „Parco della musica”. Dirijor Antonio Pappano. Solistă pianista Martha Argerich. Carl Maria von Weber – Uvertura operei „Euryanthe”; Franz Liszt – Concertul nr.1 în Mi bemol major pentru pian și orchestră; Robert Schumann – Simfonia a II-a op.61 în Do major.

Luni, 4 noiembrie, ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Concert susținut de Orchestra Filarmonică „La Scala” la „Teatro alla Scala”. Dirijor Riccardo Chailly. Ludwig van Beethoven – Simfoniile a II-a op.36 în Re major și a III-a op.55 în Mi bemol major „Eroica”.

Joi, 7 noiembrie, ora 21.00
Transmisiune directă de la Hanovra. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra la „Kuppelsaal”. Dirijor Andrew Manze. Solist Lars Vogt. Ludwig van Beethoven – Concertul nr.2 op.19 în Si bemol major pentru pian și orchestră și Simfonia a VI-a op.68 în Fa major „Pasorala”.

Vineri, 8 noiembrie, ora 21.00
Transmisiune directă de la Köln. Concert susținut de Corul Radiodifuziunii din Hamburg, Corul și Orchestra Simfonică ale Radiodifuziunii din Köln la Sala Filarmonicii. Dirijor Marek Janowski. Soliști soprana Regine Hangler, contralta Wiebke Lehmkuhl, tenorul Christian Elsner și basul Andreas Bauer Kanabas. Ludwig van Beethoven – Simfonia a IX-a op.125 în re minor.

Luni, 11 noiembrie, ora 20.30 
Transmisiune directă de la Wismar. „30 de ani de la căderea Zidului Berlinului”. Concert susținut de Corul Radiodifuziunii din Köln, Corul și Orchestra Filarmonică ale Radiodifuziunii din Hanovra la Biserica „Sf. Gheorghe”. Dirijor Andrew Manze. Soliști soprana Valentina Farcaș, contralta Eva Vogel, tenorul Tomas Mohr și basul Markus Eiche. Ludwig van Beethoven – Simfonia a IX-a op.125 în re minor.

Vineri,15 noiembrie, ora 20.00
Transmisiune directă de la Stockholm. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stockholm la „Berwaldhallen”. Dirijor Cristian Măcelaru. Solist violoncelistul Truls Mørk. Victoria Borisova-Ollas - Concertul pentru violoncel și orchestră; Dmitri Șostakovici – Simfonia nr.11 în sol minor „Anul 1905”.

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala Radiodifuziunii. Dirijor Stanislav Kochanovsky. Solist violonistul Augustin Hadelich. Modest Musorgski – Tabloul simfonic  „O noapte pe muntele pleșuv; Piotr Ilici Ceaikovski – Concertul op.35 în Re major pentru vioară și orchestră; Serghei Rahmaninov – Simfonia a III-a op.44 în la minor.