Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - August 2019

Publicat: miercuri, 31 Iulie 2019 , ora 10.51
Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 1 august 2019, ora 16.50
În direct, Festivalul "Richard Wagner" de la Bayreuth. "Tristan și Isolda" cu: Stephen Gould, Georg Zeppenfeld, Petra Lang, Greer Grimsley, Raimund Nolte, Christa Mayer, Corul și Orchestra Festivalului de la Bayreuth, dirijor Christian Thielemann.

Miercuri, 7 august 2019
, ora 13.00
Transmisiune directă de la Edinburgh. Recital susținut de violoncelistul Sheku Kanneh-Mason și pianista Isata Kanneh-Mason. Ludwig van Beethoven - 12 Variațiuni op.66 "Ein Mädchen oder Weibchen"; Claude Debussy - Sonata în re minor pentru violoncel și pian; Witold Lutoslawski - "Grave"; Gabriel Faure - "Elegie" op.24; Felix Mendelssohn - Sonata nr.2 op.58 în Re major.

Luni, 12 august 2019,
ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC - Proms. Concert susținut de Orchestra "West Eastern Divan" la Royal Albert Hall. Dirijor Daniel Barenboim. Solistă pianista Martha Argerich. Franz Schubert - Simfonia a VIII-a D.759 în si minor "Neterminata"; Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul nr.1 op.23 în si bemol minor pentru pian și orchestră; Witold Lutoslawski - Concertul pentru orchestră.

Joi, 22 august 2019, ora 20.30
Transmisiune directă de la Lucerna. Concert susținut de Orchestra Festivalului de la Lucerna la "Centrul de Cultură și Congrese". Dirijor Yannick Nézet-Séguin. Solist violonistul Leonidas Kavakos. Ludwig van Beethoven - Concertul op.61 în Re major pentru vioară și orchestră. Dmitri Șostakovici - Simfonia a IV-a op.43 în do minor.

Sâmbătă, 24 august 2019, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC - Proms. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la Royal Albert Hall. Dirijor Cristian Măcelaru. Solist pianistul Seong-Jin Cho. Constantin Silvestri - Trei piese pentru orchestră de coarde; Serghei Prokofiev - Concertul nr.2 op.16 în sol minor pentru pian și orchestră. Serghei Rahmaninov - Simfonia a II-a op.27 în mi minor.