Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Iunie 2019

Publicat: luni, 3 Iunie 2019 , ora 10.50

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Marți, 4 iunie 2019, ora 21.00
Transmisiune directă de la Bruxelles. Concert susținut de câștigătoarele locurilor 4, 5 și 6 ale Concursului Internațional "Regina Elisabeta", în compania Orchestrei Simfonice din Antwerp, la "Palais des Beaux-Arts". Dirijor Martyn Brabbins. Soliste violonistele Shannon Lee, Júlia Pusker și Ioana Cristina Goicea.


Vineri, 7 iunie 2019,
ora 21.00
Transmisiune directă de la Barcelona. Concert susținut de Orchestra "Le Concert des Nations, la Sala "Pablo Casals" - Auditorium. Dirijor Jordi Savall. Ludwig van Beethoven - Simfoniile I op.21 în Do major, a II-a op.36 în Re major și a IV-a op.60 în Si bemol major.


Joi, 13 iunie 2019,
ora 21.00
Transmisiune directă de la Hanovra. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra, la Sala de concerte a Radiodifuziunii. Dirijor Andrew Manze. Solist violonistul Frank Peter Zimmermann. Bedrich Smetana - Poemul simfonic "Vltava" din ciclul "Patria mea" și Uvertura operei "Mireasa vândută"; Bohuslav Martinu - Concertul nr.2 în sol minor pentru vioară și orchestră.


Vineri, 14 iunie 2019,
ora 21.00
Transmisiune directă de la Frankfurt. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt, la Opera veche. Dirijor Pablo Heras-Casado. Solistă violoncelista Sol Gabetta. Dmitri Șostakovici - Uvertura Festivă op.96 în La major și Concertul nr.2 op.126 în Sol major pentru violoncel și orchestră; Claude Debussy - Piesele "Fȇtes", "Nuages", "Gigues" și "Rondes de printemps"; Maurice Ravel - Poemul coregrafic "Valsul".


Marți,18 iunie 2019,
ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Concert susținut de Corul și Orchestra Teatrului "La Scala". Dirijor Michele Mariotti. Giuseppe Verdi - Opera "Hoții" cu Michele Pertusi, Fabio Sartori, Massimo Cavalletti, Lisette Oropesa.


Duminică, 23 iunie 2019,
ora 12.00
Transmisiune directă de la Hamburg. Concert susținut de Orchestra "Elbphilharmonie" a Radiodifuziunii din Hamburg la "Elbphilharmonie". Dirijor Christoph Eschenbach. Solist violoncelistul Nicolas Altstaedt. Dmitri Șostakovici - Concertul nr.1 op.107 în Mi bemol major pentru violoncel și orchestră; Anton Bruckner - Simfonia a IV-a în Mi bemol major "Romantica".