Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

SRR și Academia Română au încheiat un amplu protocol de colaborare

Publicat: marți, 6 Noiembrie 2018 , ora 16.52

Societatea Română de Radiodifuziune și Academia Română au semnat astăzi un protocol de colaborare mediatică și culturală. Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, și Georgică Severin, Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune, au semnat protocolul de colaborare. Evenimentul a avut loc în Sala de Prezidiu a Academiei Române, în prezența reprezentanților celor două instituții și a jurnaliștilor.

Principiile acestui protocol sunt: sprijinirea liberei circulații a ideilor în știința și cultura românească, promovarea valorilor democratice și etice, prezentarea publicului din România și din străinătate a marilor personalități științifice și culturale ale Academiei Române, difuzarea datelor științifice de interes public legate de cercetările Academiei Române, promovarea manifestărilor științifice și culturale naționale și internaționale.

Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române consideră că ceea e leagă cele două prestigioase instituții este "forța culturală națională": "Nu este întâmplător că Radiodifuziunea Română se bucură, în ochii opiniei publice românești, de un respect atât de mare, pe care și l-a cucerit de-a lungul celor nouă decenii, ca instituție de prim plan în comunicare. Pentru națiunea română, Academia este fericită să încheie acest Acord și bănuiesc că sentimentele sunt reciproce."

"Radio România și Academia Română au un element fundamental care le leagă și anume încrederea populației. Vom vedea că, de fiecare dată, când românii vor să aibă încredere în informația pe care o primesc, atunci sursa cea mai sigură este Radio România. De ce? Pentru că, în toți acești ani, noi nu am dezamăgit și, ca un serviciu public, definit prin Constituție, am continuat să-i informăm obiectiv, să contribuim la educație, la promovarea produselor culturale. Cu ocazia semnării acestui parteneriat o altă mare bucurie este că Radio România este nu numai un difuzor și un comunicator de cultură, ci și un creator de cultură", a declarat Georgică Severin, Președinte Director General al Radio România.

Protocolul dintre cele două prestigioase instituții, ambele cu o misiune publică încă de la înființare, vizează valorificarea potențialul mediatic și educativ al Radioului public, cel mai dinamic și obiectiv mijloc de informare în masă, și promovarea superioară a performanțelor culturale și științifice realizate în Academia Română și în institutele sale de cercetare.

În cadrul acestui parteneriat, Academia Română și Societatea Română de Radiodifuziune își propun desfășurarea unor proiecte comune cu caracter cultural, științific și educativ, având ca obiectiv principal promovarea culturii și identității naționale, a valorilor limbii și literaturii române, a istoriei naționale, a științei și artelor românești.