Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

România 100 - Eu Aleg România, la Constanța

Publicat: joi, 27 Septembrie 2018 , ora 16.55
Vineri, 28 septembrie, la ora 15:00, în Parcul Arheologic din Constanța, statuia Victoriei, Radio Constanța va inaugura expoziția Eu aleg România 100, prin care ne propune să cunoaștem 100 de momente esențiale din istoria românilor, pentru 100 de ani de la făurirea României Mari.

Inaugurarea expoziției va fi urmată de un spectacol folcloric, susținut de interpreții: Ciprian Roman, Petrică Mâțu Stoian, Mituța și Dumitru Ridescu, Alexandru Moldoveanu, ansamblurile folclorice dobrogene: Româncuța, Elpis, Cansu și Vanghelizmo. Asociația Culturală Tomis prezintă o paradă a uniformelor militare din Primul Război Mondial.

Cele 100 de momente esențiale din istoria românilor, surprinse în expoziția Eu aleg România 100, sunt reflectate și în scurte documentare video, realizate de Radio Constanța și celelalte posturi publice teritoriale și locale din rețeaua Radio România și pot fi accesate pe site-ul eualegromania.ro și pe canalul YouTube al proiectului.

România 100 - Eu Aleg România este parte a proiectului cultural Radio România, organizat de Radio Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Proiectul integral este susținut de Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, și se desfășoară în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Târgu Mureș, Timișoara, Arad, Sibiu și Sighetu Marmației.

Serviciul Comunicare și Relații Publice