Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Corul de Copii Radio, în concert cu Rod Stewart

Publicat: luni, 24 Septembrie 2018 , ora 14.15

"Ei sunt viitorul" a spus cântărețul și compozitorul britanic Rod Stewart în finalul concertului de la București când, pe scenă, alături de el a urcat Corul de Copii Radio, pentru a interpreta împreună melodia Sailing.

Concertul a făcut parte din seria de evenimente dedicate Zilelor Bucureștiului, prin care s-au marcat 559 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei dar și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Născut pe 10 ianuarie 1945, Sir Roderick David Stewart este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni britanici. Artistul englez este interpretul unor piese celebre, precum Time after Time, 'Da Ya Think I'm Sexy, Some Guys have All the Luck, In my Life, She Makes me Happy și multe altele. Albumele lui au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume.

Cu zeci de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în aproape toate statele Europei, în Japonia, SUA și Canada, Corul de Copii Radio a primit numeroase distincții și premii, iar în 2004 Federația Corurilor din Uniunea Europeană a acordat acestuia titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

Nu este pentru prima oară când Corul de copii urcă pe scenă alături de orchestre și muzicieni celebri. În anul 2017, Corul de Copii Radio a apărut alături de London Philharmonic Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu, la București în cadrul Festivalului Enescu și la Londra pe scena Royal Festival Hall, în Oedipe de George Enescu. În același an a cântat în Parsifal de Wagner la Ateneul Român. În 2016, Corul de Copii Radio a urcat pe scena Festivalului RadiRo, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio, într-un concert extraordinar cu Carmina Burana de Carl Orff la Sala Radio.